Na de lancering van een compact instapmodel met de Q30 zet Infiniti zijn ontwikkeling in dit segment verder met de lancering van de QX30. Deze veelzijdige premium cross-over wordt aan het grote publiek voorgesteld tijdens het salon van Los Angeles.

De algemene lijnen doen denken aan de compacte auto die gebaseerd is op de GLA van Mercedes, maar de QX30 oogt wel robuuster en indrukwekkender. Hij onderscheidt zich door een hogere bodemvrijheid, een betere handelbaarheid en zijn aanpasbaarheid aan alle terreinen, die vooral te danken is aan zijn vierwielaandrijving.

Dit nieuwe model, waarvan de commercialisering voorzien is voor midden 2016, moet zijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de bekendheid van Infiniti op alle markten en aan de verdere vooruitgang van de verkopen van het merk. In de eerste tien maanden van 2015 verkocht Infiniti wereldwijd 173.000 voertuigen. Een cijfer dat 16% hoger ligt dan in 2014. In oktober bereikte deze stijging met 18.400 verkochte voertuigen zelfs de kaap van 20%.

Lees ook:

Test Infiniti Q30: geboren onder een goed gesternte

Infiniti wil het 4de premiummerk in de Belgische fleetmarkt worden

Infiniti opnieuw op de Belgische markt