Toolbox

Jaguar/Land Rover: al onze nieuwe auto’s zullen tegen 2020 elektrisch rijden

Het was de constructeur zelf die het nieuws bekend maakte tijdens een groot internationaal evenement rond technologie: alle auto’s die de groep Jaguar/Land Rover in 2020 produceert zullen elektrisch zijn. De fabrikant toont hiermee zijn voornemen om zijn gamma milieuvriendelijker te maken.

Na Volvo enkele weken geleden, is het nu dus de beurt aan Jaguar/Land Rover om aan te kondigen dat het tegen 2020 enkel nog elektrische versies van zijn modellen wil aanbieden.

Dr. Ralf Speth, algemeen directeur van Jaguar Land Rover verklaarde hieromtrent: “Elk nieuwe modellengamma van Jaguar Land Rover zal vanaf 2020 elektrisch rijden, waardoor we onze klanten een nog ruimere keuze kunnen bieden. Wij zullen een portefeuille van elektrische producten lanceren gespreid over ons volledige gamma, dat enkel nog zal bestaan uit volledig elektrische voertuigen, oplaadbare hybrides en light hybride auto’s. Onze eerste volledig elektrische SUV, de Jaguar I-PACE zal volgend jaar gecommercialiseerd worden.”

Een politiek die de groep nu ook echt al toepast, aangezien er in de komende maanden meerdere elektrische modellen op stapel staan.

Toon meer nieuwsjes