Autoglass Clinic, de tweede grootste autoglashersteller van België neemt Joeri Lieten aan boord. Als CEO neemt hij de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse werking van Autoglass Clinic op zich en zal de verdere groei aansturen. Charline Leroi blijft als eigenaar actief meewerken aan de strategische en commerciële uitbouw van Autoglass Clinic.

Charline Leroi, Gedelegeerd Bestuurder Autoglass Clinic: “Met de aanwerving van Joeri Lieten willen we het bedrijf de nodige kracht en impulsen geven om te blijven groeien. Met zijn achtergrond is Joeri Lieten perfect geplaatst om onze uitdagingen en stevige ambities aan te pakken: enerzijds anticiperen op de stijgende complexiteit in de sector op het vlak van technologie en digitalisering, anderzijds onze toenemende groei versnellen en versterken.

Joeri Lieten, CEO Autoglass Clinic: “Je zou in België soms vergeten dat je als consument en bedrijf een keuze hebt op het vlak van autoglashersteller. Nochtans is er met Autoglass Clinic een 100% Belgische speler beschikbaar die een kwalitatieve, snelle en persoonlijke dienstverlening aan eerlijke prijzen aanbiedt. De komende jaren wil ik de kwalitatieve dienstverlening van Autoglass Clinic nog verder uitbouwen en ons netwerk van service centers verder harmoniseren en digitaliseren.

Autoglass Clinic herstelt en vervangt autoruiten in 23 service centers verspreid over heel België, en brengt die expertise met 55 mobiele units ook letterlijk tot aan de deur van particulieren en bedrijven. Het bedrijf kwam in 2002 onder de leiding van Hugo Leroi, de ondernemer die in 1979 ook Carglass oprichtte. Dochter Charline Leroi leidt het bedrijf sinds 2008.

100% Belgisch, klein en wendbaar
Autoglass Clinic is de grootste autoglashersteller die volledig in Belgische handen is, maar is altijd een familiebedrijf gebleven. De sterke jaarlijkse groei heeft het bedrijf in de eerste plaats te danken aan haar ‘lean and mean’ structuur, waardoor de prijzen van Autoglass Clinic ook 20 tot 25 procent lager liggen dan bij concurrenten.

Gedelegeerd Bestuurder Charline Leroi: “We werken met 23 lokale vestigingen die zelfstandig worden geleid door onze erkende herstellers, echte autoglasspecialisten. Op die manier slagen we erin om als bedrijf een lichte structuur te hanteren, met beperkte vaste kosten. Die vertalen we in scherpe prijzen. Autoglass Clinic is de uitdager, klein en wendbaar.

Technologische evolutie

Er rijden bijna 6 miljoen personenwagens en bedrijfsvoertuigen in ons land, een aantal dat jaarlijks toeneemt. Bovendien moet de sector omgaan met een aantal technologische en digitale veranderingen.

Joeri Lieten, CEO Autoglass Clinic: “We opereren in een mature markt die op technologisch vlak enorm evolueert. Een autoruit vervangen is veel complexer geworden, denk bijvoorbeeld maar aan camera- en detectiesystemen die na de vervanging van de voorruit terug moeten worden gekalibreerd. Die toenemende complexiteit vraagt verdere professionalisering en digitalisering.”