Dynamisme, robuustheid en avontuur. Dat zijn de karaktertrekken die de lijn van de nieuwe Renault Kadjar definiëren. Zijn bodemvrijheid van 20 cm, zijn zwarte vleugelverbreders, zijn dakrails en zijn brede schouders maken van hem een echte cross-over. Een mix tussen een berline, SUV en break. De aanwezigheid van chroom geeft hem dan weer een geraffineerde touch.

Aan de binnenkant heeft Renault het instrumentenbord naar de bestuurder toe gericht om op die manier het rijplezier te verhogen. De afwerking, het zitcomfort en de aanwezigheid van technologie, zoals een TFT-scherm met 4 visuele modi en 5 gepersonaliseerde kleuren, zorgen voor een bijzondere touch. Daarnaast is ook de R-Link geconnecteerde 7″ multimedia tablet, waarmee men zowel het navigatiesysteem als de telefoon, de radio en smartphone applicaties kan bedienen, een hebbeding.

Ook op veiligheidsvlak werd niet op een inspanning gekeken met actieve noodremhulp, rijvakoverschrijdingswaarschuwing, dodehoek waarschuwing, Easy Park Assist, achteruitrijcamera of snelheidsoverschrijdingswaarschuwing met verkeersbordherkenning.

Motoren

Onder de motorkap biedt de Kadjar één benzinemotor en twee diesels. Allemaal van Euro 6-signatuur. De eerste is de Energy TCe 130, die een verbruik tussen 4,9 en 7 l/100 km belooft en daarmee tussen 126 en 130 g/km CO2 uitstoot. De dieselmotoren, de Energy dCi, ontwikkelen 110 of 130 pk en verbruiken 3,6 tot 4,2 l/100 km voor de eerste en 4,1 tot 5,5 l/100 km voor de krachtigere van de twee. De CO2-uitstoot bedraagt respectievelijk 103 en 129 g/km (voor de versie met 130 pk met vierwielaandrijving).