Alle nieuwe bedrijfswagens broeikasgasvrij, dat is wat de Vivaldi-regering wil vanaf 2026. Wie na die datum nog voor een diesel- of benzinewagen kiest, zal die fiscaal niet meer kunnen inbrengen. Ondanks die stok achter de deur aarzelen heel wat bedrijven nog om de stap naar een groener wagenpark effectief te zetten. De keuze voor elektrisch rijden brengt immers veel praktische drempels met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van laadinfrastructuur op kantoor en bij de medewerkers thuis.

Cadeautje van 1.028 euro

Om de overgang te vergemakkelijken, dokterden KBC Autolease en NewMotion, dochteronderneming van Shell, een elektrisch fullservice leasecontract uit. Dat bevat naast de financiële huur van het voertuig en de klassieke dienstverlening (herstellingen, onderhoud, banden, verzekeringen…) ook een Home Advanced E-pack, bestaande uit
• een thuislaadstation, inclusief installatie en abonnementen,
• een Dynamic Power Management-module (zodat de bestuurder thuis op optimaal beschikbaar vermogen kan laden),
• de elektrische keuring (AREI),
• een NFC-laadpas en provisie van de laadbeurten.

Ook financieel geeft KBC Autolease bedrijven een duwtje in de rug. Nog tot eind juni 2021 ontvangen werkgevers voor elk nieuw afgesloten elektrisch fullservice leasecontract een gratis thuislaadstation (wandmontage, wit toestel, vaste kabel van 5 meter) ter waarde van 1 028 euro. De prijs voor het Home Advanced E-pack bedraagt dan 662 euro in plaats van 1 690 euro.

De gedetailleerde actievoorwaarden lees je op www.kbc.be/autolease/thuislaadstation