Toolbox

KBC Autolease levert 1.000ste leasefiets af

Eind juni leverde KBC Autolease zijn 1.000ste leasefiets af, een mijlpaal die duidelijk aantoont dat de verschillende mobiliteitsoplossingen bij KBC Autolease beantwoorden aan de marktvraag.

Hoewel leasefietsen nog een relatief nieuw begrip zijn binnen de bedrijfswereld, leverde KBC Autolease op 22 juni 2017 al zijn 1.000ste leasefiets af bij Cegeka in Hasselt. Filip Duchateau nam er toen zijn gloednieuwe racefiets in ontvangst uit handen van Anik Stalmans, HR- en fleetverantwoordelijk bij Cegeka, en Nancy Baens, accountmanager van KBC Autolease. “Ik leg de 22 kilometer woon-werkverkeer vanuit Bilzen sowieso al minstens één keer per week met de fiets af, ook bij vrieskou”, licht Filip zijn fietsgebruik toe. Volgens Werner Franck, CEO van KBC Autolease, bewijst het toenemende succes van de bedrijfsfietsen overduidelijk dat ze een essentieel onderdeel vormen van de multimobiliteit waarmee KBC Autolease steeds gepaster inspeelt op de tijdsgeest en de mobiliteitswensen van zijn klanten.

 

Tussentijdse conclusie(s)

Uit een analyse van de eerste 1.000 leasefietsen blijkt dat het aanbod van bedrijfsfietsen door zowat een kwart van de werknemers positief wordt onthaald: zij kiezen voor de fiets ter vervanging van of als aanvulling op hun bedrijfswagen. De cijfers leren ook dat de elektrische fietsen de meest populaire fietsen in leasing zijn (6 op de 10), gevolgd door stadsfietsen en racefietsen. De samenstelling van deze top drie benadrukt overigens met klem wat de grootste troef van de leasefietsaanbod bij KBC Autolease is: de absolute keuzevrijheid. Zo opteerde Filip Duchateau bijvoorbeeld voor een Canondale Super Six, een koersfiets uit de hogere prijsklasse die toch schappelijk is om te leasen.

 

Klant is koning

Die keuzevrijheid wordt ondersteund door maar liefst 80 fietswinkels die dankzij de leasingformule van KBC Autolease toegang krijgen tot de B2B-wereld. Deze kwaliteitsvolle ondersteuning van het leasingaanbod is zowel een troef voor grote bedrijven, die zonder veel bijkomende administratieve belasting hun mobiliteitsaanbod kunnen verruimen, als voor kleine bedrijven, die in dit aanbod een oplossing op maat vinden.

 

Fietsleasing in een notendop

Sinds 1 januari 2017 kan je via KBC Autolease dus fietsen leasen. De formule is bedoeld voor zelfstandigen en bedrijven die hun mobiliteit flexibeler willen beleven, door naast de auto ook een fiets te gebruiken. Dat kan trouwens al vanaf 30 euro bruto, wat overeenkomt met 15 euro netto op maandbasis. In ruil daarvoor krijg je een kwalitatieve stadsfiets met een verzekering voor schade en diefstal, alsook jaarlijks onderhoud en pechverhelping door VAB. Andere fietstypes zoals koersfietsen en bakfietsen zijn eveneens mogelijk, zelfs met opties en accessoires.

Toon meer nieuwsjes