De prijsuitreikingsceremonie van de Lease Car of the Year 2019 vond deze donderdag 25 april met veel bombarie plaats in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Het was een uitzonderlijke avond, zoals gebruikelijk, waar de BMW 3-Reeks werd gekroond tot Lease Car of the Year 2019 door de jury van professionals uit de sector.

Zoals elk jaar kwam de jury, die bestaat uit klanten en specialisten van Alphabet, maar ook journalisten uit de sector waaronder wij van link2fleet, verschillende keren samen. Eerst om een selectie van 12 fleet-vriendelijke auto’s te selecteren uit alle nieuwe modellen die de voorbije 12 maand op de Belgische markt werden gelanceerd. Die 12 modellen zijn vervolgens door elk van de juryleden aan een wegtest onderworpen om de winnaar voor elk segment te bepalen.

In de categorie Business stal de Toyota Corolla de eerste podiumplaats voor de Mercedes A-Klasse en de Ford Focus.

In de categorie Business+ ging de trofee naar de BMW 3-Reeks, voor de Volvo V60 en Peugeot 508.

De categorie Executive tot slot zag de Audi A6 tot winnaar gekroond, voor de BMW X5 en de Lexus ES 300h.

Over alle categorieën heen werd dus de BMW 3-Reeks uitgekozen op basis van de wegtests door de jury, de resultaten van een desk research die Alphabet intern heeft uitgevoerd en online stemmen van klanten van verhuurbedrijven.


Omdat de jury vorig jaar een speciale prijs uitreikte aan de Nissan Leaf als elektrische auto, besliste Alphabet om dit jaar de nieuwe categorie Zero Emission Lease Car of the Year in het leven te roepen. Daar ging de strijd tussen de Hyundai Kona, de Tesla Model 3 en de Audi e-tron. Die laatste eindigde op de eerste plek, voor de Hyundai en de Tesla.

Jaargang 2019 valt in een jaar waar Brussel een LCV-salon huisvestte. Het was voor Alphabet meteen de gelegenheid om de nieuwe bedrijfsvoertuigen tegen elkaar uit te spelen die de voorbije twee jaar op de markt kwamen. In onze volgende uitgave van link2fleet komen we terug op de resultaten voor deze categorie, en ook op de trofee voor de Bike Lease of the Year 2019, die dit jaar in het leven is geroepen als gevolg van de pijlsnelle opkomst van fietsleasing in de voorbije maanden.