De jury voor de verkiezing van de Lease Car of the Year 2019, bestaande uit vier klanten van Alphabet, vier gespecialiseerde journalisten en vier interne specialisten van het bedrijf,  kwam afgelopen donderdag 21 februari onder het voorzitterschap van Marc Vandenbergh samen. Na een grondige analyse van alle nieuwe voertuigmodellen die in de voorbije 12 maanden op de markt kwamen, maakte de jury een preselectie van 12 voertuigen,  die het tegen elkaar zullen opnemen voor de titel van Lease Car of the Year 2019.

Dat resulteerde in de volgende genomineerden:

 BUSINESS

· Ford Focus

· Mercedes A-Klasse

· Toyota Corolla

BUSINESS+

· BMW 3 Reeks

· Peugeot 508

· Volvo V60

EXECUTIVE

· Audi A6

· BMW X5

· Lexus ES

ZERO EMISSION LEASE CAR OF THE YEAR

· Audi E-Tron

· Hyundai Kona

· Tesla 3

De verschillende categorieën ondergingen dus enige verandering, aangezien er met de Zero Emission Lease Car of the Year een nieuwe categorie bijkomt. De jury 2018 is eigenlijk de ‘vader’ van deze nieuwe categorie, aangezien zij een speciale prijs uitreikten aan de Nissan Leaf, die vorig jaar als enige elektrische wagen tussen zijn concurrenten met verbrandingsmotor aan de verkiezing deelnam. De nieuwe prijs zal vanaf nu een jaarlijks weerkerend item worden.

Objectieve criteria zoals de TCO en het Voordeel van Alle Aard (VAA) zullen op kritische manier bestudeerd worden, terwijl de jury op 22 maart alle voertuigen die geselecteerd werden aan een grondige praktijktest zullen onderwerpen. De klanten van Alphabet zullen eveneens voor hun favoriete auto kunnen stemmen, aangezien de commentaren van deze belangrijke doelgroep eveneens in de finale puntenafrekening opgenomen zullen worden.

Marc Vandenbergh, Director Sales & Marketing van Alphabet Belgium, en voorzittter van de jury zei hierover: “Bij Alphabet volgen we de laatste trends en technologische evoluties van dichtbij op. Het is immers onze opdracht om onze klanten het beste advies op het vlak van een duurzaam vlootbeheer aan te bieden. En dat op een grondig gefundeerde manier. De verkiezing Lease Car of the Year vormt daarvan een perfecte weerspiegeling.”

Naast de titel Lease Car of the Year zal voor iedere categorie ook een “best in class” uitgereikt worden. De laureaten zullen bekend gemaakt worden tijdens een prijsuitreikingsavond, waaraan meer dan 300 experts en leidinggevende figuren uit de sector zullen deelnemen. Deze feestelijke avond zal plaatsvinden op donderdag 25 april.

2 bijkomende prijzen

Alphabet reikt naast de hierboven vermelde prijzen met de Lease Van of The Year-prijs sinds 2 jaar nog een nieuwe prijs uit. Dit is een prijs die uitgereikt wordt in de jaren waarin een bedrijfsvoertuigensalon georganiseerd wordt en vandaar dat er ook dit jaar een beste bestelwagen in leasing, die in de afgelopen 2 jaar op de markt kwam, zal worden gekozen.

Aangezien Alphabet begaan is met de mobiliteit en zijn klanten oplossingen wil aanbieden die passen bij de mobiliteit van morgen, biedt de verhuurder ook fietsleasing aan. De juryleden zullen daarom ook een Lease Bike of the Year verkiezen.

Deze prijzen zullen eveneens bekend gemaakt worden tijden de officiële prijsuitreiking.

De jury

De klanten:

 • Geert Standaert, Directeur Commercial, Viessmann Belgium BVBA
 • Nicolas Mathieu, CFO, Cronos Groep NV
 • Barbara Verbanis, Head of Controlling, AKKA Belgium
 • Gilberte Vereeken, General Manager, Engie Fleet SA/NV

De journalisten:

 • Kevin Kersemans, Eindredacteur, AutoGids
 • Damien Malvetti, Editorial Manager, Link2fleet
 • Steven Schoefs, Chief Editor, Fleet Europe
 • Kristof Winckelmans, Editor Autobuzz.be, Effective Media Redacteur Fleet, Magazine Fleet

Interne specialisten Alphabet Belgium

 • Bob De Meyer, Manager Remarketing & Contractmanagement
 • Anja Geril, Manager Sales Planning & Steering
 • Wim Van Rumst, Sales Manager SME
 • Joke Vincx, Manager Operational Services