Toolbox

LeasePlan stapt met beide voeten in de ‘Private Lease’

De ‘Private Lease’ neemt een hoge vlucht nu de autowereld in volle verandering is en dat meer bepaald door het feit dat de jongere generatie het begrip ‘eigendom’ steeds meer loslaat. De “private Lease’ is een langetermijnhuurformule ‘inclusief alle diensten’ voor particulieren volgens hetzelfde model dat ook aan ondernemingen aangeboden wordt.

link2fleet is overtuigd van de kansen van deze formule en dat is trouwens de reden waarom we de eerste zijn om een B2C-platform aan te bieden (www.myprivatelease.com), waarin we alle modellen die op de Belgische markt in ‘Private Lease’ beschikbaar zijn aan u voorstellen. Een platform waarvan de bezoekcijfers de interesse die bij het Belgische cliënteel bestaat voor deze ‘all-in’ huurformule alleen maar bewijzen.

Een aanbod in de tijd

Het product mag dan al ingeburgerd zijn in landen zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland, toch verscheen dit soort financiering nog maar een kleine twee jaar geleden voor het eerst bij ons. Het was trouwens LeasePlan Belgium dat aan de basis lag van die allereerste campagne van langetermijnverhuring aan particulieren. Een campagne die op dat moment voor nogal wat ophef zorgde, aangezien er van het model – een Opel Corsa – dat via de winkelketen Media Markt werd aangeboden, op een tijdspanne van een grote week maar liefst 1.400 exemplaren verkocht werden. Een kolossaal succes dat ver boven de verwachtingen van de geestelijke vaders van het idee lag.

LeasePlan heeft na enkele ‘blitz-acties’ zoals hierboven beschreven nu besloten om nog een versnelling hoger te schakelen en met een wat beter gestoffeerd aanbod uit te pakken, dat niet langer in de tijd beperkt is. En dat zonder commerciële partner die voor de verkoop instaat. “Het is een product waar wij echt heel erg in geloven”, onderstreept Johan Portier, Managing Director van LeasePlan België. “Aangezien onze eerste ervaringen veelbelovend bleken, hebben we deze keer besloten om te gaan voor de langere duur en dat met een beter gestoffeerd, maar ook flexibeler gamma dan tevoren. Een aanbod dat ook toont dat wij een veel breder publiek dan alleen maar de bestuurders die nu van een firmawagen genieten, willen bereiken”, aldus nog Portier.

Enkele muisklikken op de site van LeasePlan volstaan om te merken dat men deze keer 5 modellen aanbiedt (2 Nissans, 1 Toyota, 1 Ford en 1 Fiat) en dat met verschillende opties en koetswerkkleuren, net als de mogelijkheid om de looptijd en de kilometrage te laten variëren. De basishuurprijs wordt door een geïntegreerde calculator meteen aangepast in functie van de keuzes van de gebruiker.

De formule zelf vergt geen prefinanciering en is inclusief de verkeersbelasting, de BA-verzekering, juridische bijstand, bijstand met een vervangvoertuig, onderhoud en banden. Het aanvragen van een offerte gebeurt volledig online met als laatste stap een solvabiliteitsstudie, die noodzakelijk is om een contractvoorstel te kunnen krijgen.

Een stemmetje in ons hoofd zegt ons dat LeasePlan niet lang de enige speler op dit veld zal blijven, want geruchten willen dat meerdere andere leasingmaatschappijen bezig zijn met het finetunen van een dergelijk aanbod. In afwachting daarvan heeft de eerste natuurlijk altijd het voordeel dat hij wat voorsprong kan nemen…

Toon meer nieuwsjes