“Ons menselijk kapitaal blijft onze belangrijkste grondstof en we moeten alles doen om dat te beschermen”, zo verklaart Vicky De Bollen. “We zijn bijzonder trots om te zien dat de ongevallenstatistieken jaar na jaar dalen”, gaat ze verder.

Deze bemoedigende resultaten zijn de vrucht van dagelijks sensibiliseringswerk. “Uiteraard organiseren we regelmatig defensieve rijlessen met de hulp van onze partners, maar ik denk dat deze mooie balans qua ongevallen in de eerste plaats te danken is aan een doelgerichte communicatie die onze medewerkers op een intelligente manier permanent raakt”, zo gaat Vicky verder. Deze gerichte boodschappen zijn net zo goed voor automobilisten als voor bestuurders van tweewielers en zelfs voetgangers bedoeld.

Bij Sweco verbindt elke bestuurder zich er van bij zijn aanwerving toe om zich in het verkeer op een verantwoorde manier te gedragen. Elke medewerker krijgt bovendien een individueel rapport dat verwijst naar zijn ongevallen en kan dat vergelijken met het gemiddelde.

Een ander duivels efficiënt initiatief: het directiecomité analyseert maandelijks alle grote ongevallen met als doel concrete manieren te vinden om de preventie rond de oorzaak van ongevallen te optimaliseren. Als gevolg daarvan wordt de preventiepolitiek permanent verbeterd.