Sinds een paar jaar investeert D’Ieteren in het concept Lab Box, een structuur die als incubator werkt voor een besloten groep van startups die enkel projecten rond nieuwe mobiliteit bieden. Van deze Lab Box zagen we recent al projecten als Trotty, een concept van elektrische deelsteps, en meer recent Pickaway, een app die verschillende transportmiddelen integreert om gemakkelijker naar Antwerpen te kunnen gaan. En vandaag staat Lizy op…

Lizy in de frontoffice, VDFin in de backoffice

Het platform dat Lizy lanceert (www.lizy.be) is volledig digitaal en richt zich specifiek op KMO’s en zelfstandigen. Het biedt enkel recente tweedehandswagens of stockwagens. “1 tot 30.000 kilometer op de teller, om een idee van de breedte aan te geven,” zo vertelt Sam Heymans, CEO en medeoprichter van Lizy. “De bedoeling is om een meer flexibele en minder dure dienst aan te bieden voor kleinere structuren die vaak hun weg niet vinden in het aanbod van de klassieke spelers. Een concreet voorbeeld: je kan nu al een contract aangaan voor een periode van 12 maand. Omdat het hele proces gedigitaliseerd is, blijven de administratieve kosten veel lager. En omdat deze voertuigen al een deel van hun waarde zijn verloren, kunnen we bijzonder competitieve leasetarieven aanbieden”.

De levering van de auto – zonder hulp van een concessiehouder – moet even verzorgd en snel gebeuren, want Lizy belooft een wachttijd van 2 weken tussen de plaatsing van de bestelling en de fysieke levering op een door de klant gekozen plaats.

Binnenkort ook private lease?

De digitale aankleding, commercialisering en marketing zijn dan wel het voorrecht van de jonge startup, maar het contract zelf blijft wel degelijk een contract dat wordt ondertekend en beheerd door Volkswagen D’Ieteren Finance. “In feite gaat het om een klassiek contract voor operationele leasing beheerd door VDFin, met alle klassieke diensten inbegrepen in de maandelijkse huurprijs”, zo verduidelijkt de jonge CEO. “Vandaag biedt Lizy enkel de merken van de D’Ieteren-groep – Audi, Seat, Skoda en Volkswagen – maar de doelstelling is om op termijn ook modellen van andere constructeurs aan te gaan bieden”.

De jonge startup lijkt resoluut ambitieus, want er staan ook al plannen voor private leasing in de steigers.