het ‘Mobility Salon’ vormt eveneens de gelegenheid om kennis te maken met nieuwe spelers – vaak jonge start-ups – die overlopen van ideeën die ze omzetten in apps en diensten gericht op het helpen van bedrijven die zoeken naar intelligente en duurzame mobiliteit. Waarvan we er hier enkele aan u voorstellen…

De Workshops van de Vootstraat

Fietsers de kans bieden volledig autonoom te zijn door hen te leren hoe ze hun fiets moeten onderhouden en herstellen… dat is het uitgangspunt van de Workshops van de Vootstraat. Dit principe zet hen aan de fiets te gebruiken en deel te nemen aan het Mobiliteit 2040 project.

Meer informatie op www.voot.be/velo

 

 

Vesper

Vesper commercialiseert in samenwerking met De Lijn een elektrische step, die iedere verplaatsing eenvoudig en aangenaam maakt. Vesper is licht en gemakkelijk plooibaar, ideaal om mee te nemen op de tram, bus en metro.

Meer informatie op http://vesper.world/delijn-fr/

 

 

 

Mod-Jo

Mod-Jo vist in dezelfde vijver, want het biedt eveneens een volledig gamma elektrische steps, die opgeplooid en gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Zij zijn gemaakt uit carbon, uiterst licht en bijzonder stevig. Ze worden aangedreven door een Samsung batterij, die bestaat uit 64 onafhankelijke cellen (zoals de Tesla’s) en meer dan 1.000 laadbeurten aankan, wat gelijk staat aan een dagelijkse oplaadbeurt gedurende ongeveer drie jaar.

Meer informatie op www.mod-jo.com

 

 

 

Ecopostale

Dit van oorsprong Brussels bedrijf is gespecialiseerd in snelle leveringen van colli en andere documenten in de grote stadscentra. De originaliteit van het project zit hem echter in het feit dat de leveringen uitsluitend gebeuren met nul-emissie op het vlak van CO2 en dat binnen de 60 minuten.

Meer informatie op www.ecopostale.be

 

 

Taxistop / carpool.be

Op het platform carpool.be vindt u onmiddellijk een partner om mee te autodelen voor regelmatige of occasionele verplaatsingen. Het systeem is aangepast aan particulieren en werknemers, maar ook aan ondernemingen.

Meer informatie op www.taxistop.be

 

Commuty

Commuty richt zich op bedrijven en biedt een combinatie van modules, waarmee een mobiliteitsplatform uitgebouwd kan worden en dat inspeelt op de specifieke behoeften van iedere onderneming. Intelligent parkeren, fietstrajecten organiseren, autodelers met elkaar in contact brengen… het zijn maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden die dit platform biedt.

Meer informatie op www.commuty.net

 

 

Zenpark

Zenpark, dat bijzonder goed ontwikkeld is in Frankrijk, waar het netwerk iets meer dan 400 parkings telt, steekt in België van wal met een netwerk van intelligent gedeelde parkings. Zenpark maakt het mogelijk om met een app een parkeerplaats te reserveren voor enkele uren, enkele dagen of meer indien gewenst en dat dicht in de buurt en tegen een competitief tarief.

Meer informatie op www.zenpark.com

 

BePark

BePark werkt volgens hetzelfde principe als zijn collega hierboven. Het biedt eveneens parkeeroplossingen op maat en dat via een eenvoudige klik. BePark wist met 160 parkings en 4.000 beschikbare plaatsen in vier landen inmiddels al bijna 35.000 gebruikers aan zich te binden.

Meer informatie op www.bepark.eu

 

 

Cycad

Deze Brusselse start-up biedt leasing of verhuring van fietsen of loopfietsen. Het systeem heeft twee bijzonderheden: het tarief kan per kilometer berekend worden en de fiets (al dan niet elektrisch) is gemaakt van bamboe. Een materiaal dat tegelijk sterk en licht is.

Meer informatie op www.cycad.be