Samen sterk

Mobinck is met de overname de moeder van twee koplopers in flexibiliseren van zakelijke mobiliteit. Een daarvan is Radiuz, het mobiliteitsplatform dat ervoor zorgt dat werkgevers hun mobiliteitsbeleid flexibel en eenvoudig kunnen inrichten. XXImo is met haar Visa-betalingsplatform sterk in het genereren en afhandelen van Europese betalingstransacties die gemoeid gaan met zakelijk reizen. De dienstverlening van XXImo en Radiuz liggen daarmee prachtig in elkaars verlengde. ‘Een krachtige combinatie’, aldus Harry de Haas, CEO Mobinck. ‘Met deze overname halen we een essentieel onderdeel van ons mobiliteitsecosysteem in huis, waarbij we onze klanten kunnen helpen bij het eenvoudig en flexibel inrichten van hun mobiliteit.’ Patrick Bunnik, CEO van XXImo, voegt toe: ‘Er is in de laatste 3 jaar in mobiliteit meer veranderd dan in de 10 jaar daarvoor. Technologie en internationale samenwerking zijn daarbij key. Consolidatie, schaalvergroting en het samen laten werken van slimme teams is dan ook een must om een vooraanstaande speler te blijven.’

Toegang tot mobiliteit en beheersbaarheid voor de werkgever

XXImo gaat deel uitmaken van Mobinck. Een bedrijf dat naast XXImo bestaat uit de mobiliteitsbedrijven Radiuz, Moove, Toogethr en Fleet Support. ‘Mobinck brengt innovatieve en flexibele vormen van mobiliteit samen voor werkgever en werknemer. Mobinck ontwikkelt geïntegreerde totaaloplossingen voor werkgevers in onder andere België. Alles gefaciliteerd door één aanbieder met één maandelijkse btw-factuur. Kostenefficiënt, duurzaam en hogere werknemerstevredenheid.’, aldus Harry de Haas. In deze tijd van beperkter gebruik van openbaar vervoer is er meer en meer behoefte naar flexibiliteit van mobiliteit. Mobinck biedt alternatieven en zorgt ervoor dat werkgevers op een beheersbare manier keuzevrijheid in mobiliteit kunnen bieden. ‘Een deelfiets of scooter, slim parkeren, ridesharing met een collega, het openbaar vervoer, de (deel)auto of een taxi? Wij zorgen dat werknemers via ons platform snel toegang krijgen tot welke vorm van mobiliteit dan ook en dat werkgevers geen omkijken meer hebben naar de administratieve afhandeling.’, licht De Haas toe.

Flexibiliteit in mobiliteit

Mobinck bouwt met haar bedrijven aan een ecosysteem. Nu anders reizen noodzakelijk is, is flexibiliteit nóg belangrijker. Een platform waar werkgever en werknemer toegang tot hebben en waarvan de ontwikkeling nooit stilstaat en waarbij alle nieuwe vormen van mobiliteit snel aangesloten kunnen worden en de betaling goed is geregeld. Een systeem waarbij op basis van realtime data waardevolle inzichten ontstaan voor werkgever en werknemer, zodat mobiliteit veilig, kostenbewust en efficiënt ingezet kan worden. ‘Onze ambities zijn groot en met XXImo hebben we een prachtige, krachtige partner toegevoegd’, aldus De Haas.