De startup Moovee is actief sinds 2017 en begon zijn ontwikkeling in Luxemburg door diverse diensten rond deelmobiliteit aan te bieden. Al snel tekende het een strategische samenwerking met ALD Automotive Luxemburg voor een volledig aanbod van deelvoertuigen (auto’s, fietsen en steps) en carpooling binnen bedrijven, allemaal toegankelijk via één enkele smartphone-app.

Versnelde ontplooiing in België

Dankzij deze overname gaat Moovee verder met zijn ontwikkeling in Europa. Het betreedt de Belgische markt door de klanten van de historische operator Zencar over te nemen.

“We willen heel onze knowhow, onze veeleisendheid, de kwaliteit van onze diensten en ons multimodale aanbod aanbrengen om onze nieuwe Belgische klanten te verleiden. Maar we willen vooral nieuwe elementen toevoegen om hen te begeleiden naar een schonere, efficiëntere en meer verantwoordelijke mobiliteit”, verklaart Sébastien Berthelot, Algemeen Directeur van Moovee.

Dankzij multimodale mobiliteit kunnen gebruikers het voertuig kiezen dat het beste aangepast is aan hun noden. Voor bedrijven is het een unieke gelegenheid om voor hun werknemers een performant mobiliteitsplan in te voeren in combinatie met concrete, pragmatische en efficiënte oplossingen.