In eerste instantie werd de snelheid waarmee My ALD draait gevoelig opgekrikt. Daarnaast keek ALD Automotive ook naar de look and feel die past bij de recent vernieuwde visuele identiteit. De gebruiksvriendelijkheid werd verbeterd en afgesteld om in zo weinig mogelijk kliks administratieve taken zoals het plannen van een rapport, het aanvragen van een bewoners- of verzekeringskaart te kunnen afronden. Daarnaast kreeg ook de configuratietool een update. Fleetmanagers en bestuurders kunnen nieuwe wagens samenstellen van alle beschikbare merken, op basis van een maandelijks leasebudget of een total cost of ownership-model.

Eenvoudige bestuurderswissel
Met deze verbeteringen wil ALD Automotive de opvolging van leasecontracten makkelijker en transparanter maken. Zo kunnen fleetmanagers in de nieuwe versie eenvoudig een bestuurderswissel doorvoeren zodat wagens makkelijker kunnen worden overgedragen naar andere werknemers. Ook de configuratietool van My ALD kreeg een volledige facelift. De waaier aan digitale mogelijkheden voor fleetmanagers wordt zo verder uitgebreid.

“Het ontzorgen van fleetmanagers is één van onze belangrijkste bekommernissen”, zegt Xavier Kervyn de Meerendré, Head of Marketing bij ALD Automotive. “De vernieuwing van ons webplatform is in die zin geen stap, maar een sprong vooruit. Met My ALD kunnen onze klanten sneller en efficiënter te werk gaan.”