Personenwagens

Het gamma personenwagens wordt drastisch gestroomlijnd. Modellen die minder goed in de markt liggen en nog een uitgesproken GM-link hebben, verdwijnen uit de catalogi. We denken daarbij aan de Adam, de Karl en de Cascada. De Zafira wordt vervangen door de Zafira Life. Een eerste test daarvan vind je op deze site in de rubriek ‘car’. In de loop van het jaar komt er nog een plug-in hybride versie van de Grandland X. Belangrijkste nieuwkomer wordt echter de Corsa die onderhuids nauw verwant is met de Peugeot 208 en waarvan ook een volledig elektrische versie komt.

Lichte bedrijfsvoertuigen

Opel Combo Cargo 4×4

Bij de lichte bedrijfsvoertuigen is er de nieuwe Vivaro en die is niet langer gebaseerd op de Renault Trafic maar wel op de Peugeot Expert en Citroën Jumpy. De nieuwe Vivaro is ook de basis voor de Zafira Life. De Vivaro is leverbaar als bestelwagen met enkele of dubbele cabine, combi en chassis/cabine combinatie. Er zijn drie koetswerklengtes.

Net als de Zafira Life en kleinere Combo kan de Vivaro als optie ook geleverd worden met een vierwielaandrijving die van de Franse specialist Dangel komt en dat een hele traditie heeft in het ombouwen van Peugeots. De vroegere 504 Dangel heeft een sterke reputatie.

De Dangel-uitvoeringen van Opel hebben ook een verhoogde ophanging en extra bescherming voor de motor, de versnellingsbak, de achteras en de brandstoftank. Kortom deze Dangel-uitvoeringen kunnen best wel wat offroaden. De vierwielaandrijving is instelbaar via een draaiknop vanop het instrumentenbord. In normale omstandigheden kies je best voor tweewielaandrijving via de voorwielen. In moeilijker omstandigheden kun je al rijdend overschakelen op 4X4 en voor werkelijk moeilijke omstandigheden kan het achterste differentieel nog eens worden geblokkeerd.