Van innovator naar “early adopter”

Een beter inzicht in het profiel, het gedrag, de motivaties en zelfs de angsten van een bestuurder die potentieel geïnteresseerd is in elektrisch rijden is een essentiële parameter voor Powerdale. Het technologiebedrijf anticipeert namelijk op de noden van gebruikers en ontwikkelt evoluerende oplossingen op basis van deze gedetailleerde profilering.

In die context sloeg Powerdale de handen in elkaar met de VUB voor een brede studie bij 500 bestuurders. De conclusies van dat rapport werden in 2019 gepubliceerd en toonden dat de eerste mensen die de stap naar de elektromobiliteit hadden gezet hoofdzakelijk personen waren met een vrij sterk technisch profiel. Die hebben we “innovators” gedoopt. Deze sterke samenhang tussen het hebben van een technische achtergrond en de keuze voor elektrisch rijden lijkt met andere woorden te suggereren dat het technisch te ingewikkeld is, en dan vooral voor wat het laden betreft.

“Onze R&D-teams hebben al hun energie gestoken in de ontwikkeling van oplossingen die zowel algemeen als gepersonaliseerd zijn, maar vooral efficiënt en gebruiksvriendelijk”, zo vertelt ons Stephan Atsou, Sales & Marketing Manager bij Powerdale. Deze strategie loont, want het profiel van EV-rijders verschuift geleidelijk van innovators naar “early adopters”, die doorgaans een veel minder sterke technische kennis genieten.

HOME, het meest complete residentiële laadtoestel  

De complexiteit van het oplaadmechanisme lijkt perfect onder controle te zijn gekomen. “We hebben begrepen dat onze klanten, zowel particulieren als bedrijven, een ‘Plug&Play’-oplossing zoeken die eenvoudig kan worden geïnstalleerd en gebruikt. Vanuit die optiek hebben wij de HOME ontwikkeld, een oplaadtoestel voor thuis dat aan alle noden tegemoet komt”, gaat Stephan Atsou verder.

Is mijn installatie enkel- of driefasig? Wat is het interessantste moment om op te laden? Heb ik genoeg vermogen ter beschikking of moet ik mijn installatie versterken? Een hele reeks praktische vragen waar rekening mee is gehouden bij de ontwikkeling van de HOME-laadpaal. Dit apparaat is niet alleen eenvoudig te configureren, het is ook compatibel met alle soorten elektrische voertuigen en het is geconnecteerd met Nexxtmove, de app voor beheer en opvolging.

“De ontwikkeling van de HOME is echt gebaseerd op de noden van de eindgebruiker”, gaat Stephan Atsou verder. “Het is een intelligent toestel dat kijkt naar de plaatselijke energieproductie, het residentiële verbruik en de energieprijs. In de Max-modus kan je op een perfect veilige manier gebruik maken van al het beschikbare vermogen, terwijl hij in Eco-modus de productie van zonne-energie kan maximaliseren en zich aanpast aan het goedkoopste tarief”, besluit onze gesprekspartner.

Trouwens de moeite waard om te vermelden: de oplaadsystemen van Powerdale en zijn partnernetwerk zijn volledig ontwikkeld en geproduceerd in België.