Vanaf zaterdag 25 augustus zal je de eerste 25 deelscooters kunnen terugvinden in het Antwerpse straatbeeld én in de Poppy-applicatie. Het principe is volledig hetzelfde als dat van de Poppy-deelwagens: de elektrische scooters werken eveneens volgens het free-floating principe. De deelscooters hebben hierdoor geen vaste standplaats en je kan ze steeds gratis in de Poppy-homezone parkeren.

Betalen voor de scooters gebeurt net zoals bij de wagens per minuut, al ligt de prijs voor een deelscooter wel lager dan voor een wagen: 25 cent voor elke gereden minuut en 10 cent als je parkeert, maar toch je reservatie tijdens je tussenstop nog even wil behouden. Net zoals bij de deelwagens zijn er geen instapkosten en is de prijs per minuut ‘all-inclusive’. Poppy neemt het onderhoud, opladen, verzekering, etc. voor zijn rekening. Dit alles is inbegrepen in de prijs per minuut.

Om het milieuvriendelijke karakter van Poppy te ondersteunen werd er deze keer weer bewust gekozen voor 100 procent elektrisch aangedreven scooters.

Na 8 maanden actief te zijn in Antwerpen kan Poppy reeds goede resultaten voorleggen. Met al meer dan 1 miljoen kilometer op de tellers en meer dan 16.000 geregistreerde gebruikers, stijgt het gebruik van de deelwagens in Antwerpen aanzienlijk.

Poppy is een corporate venture met Lab Box, het nieuwe investerings- en incubatievehikel van D’Ieteren Auto dat focust op innovatieve mobiliteitsoplossingen.