Toen initiatiefnemer D’Ieteren Poppy lanceerde, heeft het zich gebaseerd op enkele kerncijfers over de Belgische mobiliteit: – een privé-wagen staat 96% van de tijd geparkeerd; – 30% van het oppervlak van een stad wordt gebruikt om wagens te parkeren; – 12% van onze tijd aan het stuur brengen we in files door; – de gemiddelde kost van een wagen wordt geschat op 410 € per maand.

Maar om de mensen te overtuigen om nog meer richting gedeelde mobiliteit te denken is de beschikbaarheid van voertuigen cruciaal. Poppy beseft dit terdege en om aan die verwachting te voldoen heeft de start-up beslist om zijn wagenpark uit te breiden tot 500 voertuigen, verspreid over Antwerpen en Brussel. Het volledige wagenpark zal trouwens worden vernieuwd met 4 nieuwe, milieuvriendelijke wagens. De SEAT IBIZA CNG wordt als eerste in gebruik genomen, vanaf februari 2020, en de 3 andere modellen volgen zeer binnenkort.

Ook de elektrische steps blijven niet achterwege in 2020: nog voor de zomer worden nieuwe modellen voorzien. Deze zijn robuuster en beter beveiligd en zijn dus beter aangepast aan de “typisch Belgische” wegen zodat de veiligheid van de reizigers nog meer wordt verzekerd.