Manager Innovatie en Kwaliteit Niek Kraak van Profile International: “Veel van onze vestigingen zijn al klaar om onderhoud aan EV’s uit te voeren. Met de certificering zijn de laatste details toegevoegd op het gebied van training, signing en laadmogelijkheden. Het is bedoeling dat alle vestigingen op termijn EV-gecertificeerd zijn.”

EV-concept
Het concept bestaat uit vier onderdelen. Het gaat om training, equipment, branding en product & services. Jan Renders, Network Operations & Quality Manager: “In en rondom de gecertificeerde vestigingen is de EV-branding aangebracht en zijn laadstations geplaatst. Bij de vestigingen zijn de trainingen voltooid en de uitrusting op het gewenste niveau gebracht. Naast de technische trainingen wordt er ook gedacht aan de kennis van de baliemedewerkers.” Profile heeft zelf een brede algemene training ontwikkeld waarbij alle facetten van elektrische mobilteit aan bod komen.

‘EV is de toekomst’

CTO Justin Emontspool is met zijn vier Profile-vestigingen EV-gecertificeerd: “Sinds de oprichting van onze bedrijven hebben wij altijd geïnvesteerd om klanten met elke nieuwe technologie van dienst te kunnen zijn. Het EV-concept stelt ons in staat alle EV-gebruikers aan te spreken, ongeacht het merk. Dit is belangrijk omdat de elektrische motorisering deel zal uitmaken van de toekomst en de gebruiker op zoek zal gaan naar deskundige servicepunten, aangezien de EV-fabrikanten steeds minder eigen netwerken zullen hebben.”

Groeiende vraag
Profile ziet in België de vraag naar EV-onderhoud snel toenemen. Ons land maakt een inhaalslag ten opzichte van het buitenland. Leasemaatschappijen zetten steeds meer in op EV. Ook het aantal publieke oplaadpunten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. En autofabrikanten komen, mede door strengere eisen op het vak van CO2-uitstoot, in snel tempo met nieuwe modellen.

Het EV-concept ontwikkelen is dan ook een logische stap voor Profile. Recent koos het Belgische deelvoertuigenbedrijf BattMobiel, dat uitsluitend over elektrische voertuigen beschikt, voor de service van Profile. In Nederland is Profile sinds december de exclusieve aftersalespartner voor het EV-merk Aiways.