Het Profile Tyrecenter-netwerk is in België volop aan het ontwikkelen. Op 26 september, tijdens de voorstelling van deze nieuwe dienst, kondigde Jean-Louis Weemaes, Managing Director van Profile Belux aan dat hij tegen 2020 in ons land graag over 150 vestigingen zou beschikken, terwijl de teller vandaag op 100 staat.

Los van de verdere ontplooiing van het netwerk lanceert Profile Belux nu een gloednieuwe dienst: multimerkenonderhoud. Voor de groep is deze uitbreiding een manier om zich te profileren als volwaardig alternatief voor de netwerken van andere grote merken, maar dan met een aantal duidelijke voordelen:

  • een meer aantrekkelijke prijs: volgens de opgegeven berekeningen zou Profile gemiddeld 20% goedkoper zijn dan een officiële dealer terwijl ze dezelfde normen en kwaliteitsonderdelen hanteren.
  • pick-upservice & delivery.
  • behoud van de constructeursgarantie.
  • aanbod van een vervangwagen indien nodig.
  • voertuigen die er op onderhoud komen worden aan de binnen- en de buitenzijde gereinigd.

Vanaf dit ogenblik zullen een aantal bestaande Profile Tyrecenters deze nieuwe dienst aanbieden en daarbij worden omgedoopt tot Profile Car & Tyreservice. De doelstelling is om tegen maart 2018 te beschikken over een netwerk van 10 onderhoudsvestigingen. Momenteel bieden twee vestigingen, eentje in Vorst en eentje in Westerlo, het onderhoud al aan. De belangrijkste doelgebieden voor deze nieuwe dienst zijn de grote steden (Brussel, Luik, Gent, Antwerpen, Namen en Charleroi).