SHELL – JLR – FevMars2019

Proximus neemt 400 SEAT’s Ibiza in dienst

Na een eerste levering van 270 voertuigen twee jaar geleden, heeft Proximus zopas een tweede levering van 118 auto's in ontvangst genomen aan het Contact Center van het merk. Alles bij elkaar rijden er tegenwoordig dus zowat 400 SEAT's Ibiza in Proximus-livrei over onze wegen. Een fleetactie die het merkimago van SEAT zeker een boost zal geven.

Een deel van de Proximus-vloot bestaande uit was einde contract gekomen. Het bedrijf schreef daarop een tender uit die finaal door SEAT werd gewonnen met de Ibiza. “Het gaat om voertuigen waarmee onze technici en site-managers zich verplaatsen”, verduidelijkt Laurent Schauterden van de fleetafdeling bij Proximus. “De inhoudelijke evolutie van hun job maakt dat ze steeds minder materiaal moeten vervoeren wat een bestelwagen overbodig maakt. Een auto van het formaat van de Ibiza is dan de perfecte oplossing. Op basis van zijn verhouding prijs-kwaliteit en gezien de voorwaarden die we op de Ibiza genoten, was dit het uitgelezen model voor onze teams.”

Het gevolg is dat er in 2016 en 2018 zowat 400 voertuigen besteld werden bij SEAT Financial Services. De eerste modellen van deze bestelling werden twee jaar geleden al geleverd en het ging toen nog om de vorige generatie Ibiza. De tweede levering vond vanaf 8 maart van dit jaar plaats en gebeurde, verdeeld over verschillende weken, in 4 ‘golven’ van telkens 30 voertuigen en 2016. “Voor deze laatste levering gaat het om het nieuwe model van de Ibiza”, voegt Laurent Schauterden toe. “De uitrusting is voor beide generaties echter identiek: een basismodel voorzien van klimaatregeling, een manuele versnellingsbak en een navigatiesysteem. We hebben echter wel voor een andere motoruitvoering moeten kiezen want de krachtbron die we in de vorige generatie kozen, was niet meer beschikbaar. Dit keer kozen we voor de 1.6 TDI. Uiteraard zijn we bij Proximus op zoek naar milieuvriendelijke technologieën, maar onze bestuurders leggen veel kilometers af en dan is diesel nog altijd het beste alternatief. Sommige van onze medewerkers rijden letterlijk het hele land af.”

De voertuigen worden bij D’Ieteren Lease gehuurd op basis van een operationele leasing op vier jaar of 80.000 km. “Wij zijn bijzonder tevreden dat we ook dit keer uitstekende voorwaarden genoten bij SEAT want onze bestuurders die met de vorige generatie rijden zijn erg tevreden over hun voertuig. Bovendien kunnen wij op deze manier een zo uniform mogelijke vloot uitbouwen, ook al onderging het model een lichte evolutie.”

Voor de verantwoordelijken bij SEAT betekent dit contract uiteraard een flinke boost voor het imago. “Wij zijn trots dat Proximus blijft vertrouwen op SEAT. Het merk is volop aan het groeien en heeft ambassadeurs als Proximus nodig om zijn betrouwbaarheid te bewijzen en om de omzet in fleet een duw in te rug te geven”, vertelde Brigitte Goossens, de Fleet Sales Manager chez SEAT Import.

Toon meer nieuwsjes