Sortimo integreert de 5S-methode – Sorteren, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren, Systematiseren – in het bedrijfsvoertuig. Doel: orde en netheid op de werkplek optimaliseren voor een maximale productiviteit. De SR5-voertuiginrichting van Sortimo biedt precies die voorwaarden die nodig zijn om dat in de dagelijkse praktijk te brengen van de vakman/vakvrouw‘op de baan’, met name speciaal op de werkprocessen afgestemde configuratiemogelijkhedenen geïntegreerde systematisering.

mySortimo labels

Eén van de elementen die bijdragen aan een optimaal georganiseerde werkplek, of dat nu in het bedrijfsvoertuig zelf, op de werf of in het atelier is, zijn de nieuwe mySortimo labels. Scheurvast, vochtbestendig en met optimale hechting, liggen ze mee aan de basis van een efficiënte werkdag. De kleurcodering zorgt voor optische identificatie en ook de individuele beschrijving levert een snelle toegang op tot de inhoud van legborden, schuifladen, koffers en de SortimoBOXX’en. Bovendien vereenvoudigen de etiketten ook het aanvulproces; geen onverwachte stockonderbrekingen meer.

Inlegstukken voor gereedschap

Elk gereedschap heeft zijn eigen plaats. Dat klinkt logisch, maar blijkt in de dagelijkse praktijk toch niet altijd zo evident. Daarom ontwikkelde Sortimo in samenwerking met partner Gedore – fabrikant van gereedschap – inlegstukken op maat. Handgereedschappen kunnen er ordelijk en overzichtelijk worden opgeborgen, én blijven ook tijdens het transport naar de werkplaats veilig op hun plek liggen. Het kleurverschil van de uitsparingen zorgt ervoor dat ontbrekend gereedschap meteen in het oog springt.

De formaten van de inlegstukken zijn compatibel met Sortimo-opbergoplossingen zoals diverseBOXX’en, metalen koffers, schuifladen en het mobiele WorkMo assortiment. Dit alles én de mogelijke combinatie met inzetbakjes en verdeelschotten creëert een georganiseerde werkplek afgestemd op de vereisten van elke individuele gebruiker.

Vanaf 9 mei t.e.m. 19 juni is de montage van een Sortimo bedrijfswageninrichting op maat gratis. Contacteer Sortimo voor de voorwaarden.