Swapfiets startte in 2018 in België en heeft vandaag meer dan 13.000 abonnees in ons land, verspreid over Antwerpen, Gent, Mechelen, Leuven en Brussel. 

Swapfiets heeft een volledig B2B-aanbod, dat u hier kan terugvinden. Het is zeker een interessant alternatief voor of een aanvulling op een fietsleasing. Swapfiets is ook populair bij werknemers die het openbaar vervoer nemen, maar voor ‘de eerste of de laatste kilometer’ een Swapfiets ter beschikking hebben.

Swapfiets for business in het kort:

  •        Swapfiets is er ook voor B2B, we werken al met 365 bedrijven samen in België. Dat gaat van grotere bedrijven die 461 fietsen (takeaway.com) hebben, tot kleine KMO’s of restaurants/cafés die voor al hun werknemers een fiets beschikbaar stellen.
  •        De tarieven voor B2B zijn 17,50 euro per maand incl BTW, per fiets (voor de gewone fiets zonder elektrische ondersteuning).
  •        Swapfiets is ook beschikbaar via een aantal Mobiliteitsplatformen zoals Skipr, Olympus Mobility en Vaigo.
  •        Swapfiets past binnen het cafetariaplan en kan daarin op verschillende manieren toegepast worden. Hoewel directe voorziening van fietsen binnen dit plan mogelijk is, werken we voornamelijk samen met mobiliteitsplatforms die ons in dit aanbod meenemen. Zo bereiken we sommige van de grootste bedrijven in België met ons aanbod, en kan het platform ook in de overige noden rond mobiliteit ook ondersteunen.
  •        Er zijn ook een aantal grote zorginstellingen die een vloot Swapfietsen hebben, zoals ZNA. Tijdens de eerste lockdown hebben we een speciaal aanbod uitgezet waardoor de werknemers van zorginstellingen 2 maanden gratis een abonnement konden nemen op Swapfiets. Zo vermeden ze het openbaar vervoer en konden ze gezond en veilig op het werk geraken. ZNA was één van onze eerste partners en we hebben hen kunnen helpen door meer dan 100 fietsen ter beschikking te stellen voor hun personeel op alle campussen.
  •        De voordelen van Swapfiets aan te bieden als bedrijf zijn groot: je moet niet omkijken naar onderhoud, je moet je niet bezig houden met levering etc, het bedrijf wordt ontzorgd. Je krijgt gezondere werknemers. Het is dus voor zowel werkgever als werkenemer een plus.

Meer info? https://business.swapfiets.com/nl-NL