Het station, dat zich bevindt bij het Novotel, is uitgerust met 10 oplaadpunten en vormt een belangrijke ondersteuning bij de verbinding van zuid (via Brussel) naar Noord, en Oost naar Noord-West Vlaanderen, maar ook die van West-Vlaanderen naar Nederland. De snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren.

Als negende locatie in België is deze Supercharger onderdeel van een netwerk van meer dan 390 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen bijladen tijdens een langere trip. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.

 

In België zijn er reeds Superchargers in gebruik in Aartselaar, Machelen, Nijvel, Arlon, Heusden-Zolder, Verviers, Aalst en Lokeren nabij strategische snelweglocaties. De Tesla Superchargers zijn terug te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen beschikbaar zijn, met name restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.