The Baby’s Corner, een inspirerende baby- en kinderwinkel voor mama’s in spe en gezinnen met jonge kinderen uit Deinze, had de gewoonte om zijn bedrijfswagens aan te kopen via een klassieke financiering en ze dan vrij lang in dienst te houden. Toen een personeelslid aan een nieuwe bedrijfswagen toe was, besliste directeur Geert Wulteput echter om het roer om te gooien: hij koos voor renting, en in plaats van een klassiek model met verbrandingsmotor kwam er een plug-inhybride Hyundai Tucson.

 

Mijnheer Wulteput, vanwaar de keuze voor de Hyundai Tucson PHEV en voor renting?

Geert Wulteput: “Een aantal factoren kwamen bij elkaar. Ons personeelslid wou graag met een SUV rijden. We zijn de markt opgegaan en hielden daarbij sterk rekening met de TCO op de lange termijn. Dan kom je bijna vanzelf bij elektrische en plug-inhybride wagens uit. Op het moment van onze beslissing (april 2021) was het elektrische aanbod op de markt nog niet van dien aard dat we daar al onze gading in vonden: het aanbod aan SUV’s was beperkt en de prijzen lagen danig hoog. Aangezien de fiscale aftrekbaarheid van een PHEV vandaag even hoog is als die van een EV, kwamen we bij de plug-inhybride Tucson uit.

De keuze voor renting in plaats van aankoop werd ingegeven door de zeer gunstige condities die de dealer ons kon geven als we voor die eerste oplossing gingen. Bovendien geeft renting ons ook flexibiliteit zonder duurder uit te komen.

 

En wat met oplaadinfrastructuur? Voorziet u die ook?

G.W.: “Wel, ondertussen hebben we beslist om daar heel ver in te gaan. We plaatsen zonnepanelen op het dak en investeren in laadpalen. Een load balancing-systeem moet ons helpen om zo goed mogelijk gebruik te maken van onze groene stroom om onze wagens op te laden. Bovendien zullen ook klanten hun elektrische of plug-inhybride wagen kunnen opladen op onze parking. We denken daarnaast na over commerciële acties om het personeel te sensibiliseren rond het opladen en elektrisch rijden.