Smart Driving, dat is het bedrijf dat het rijgedrag van uw bestuurders analyseert via een smartbox die in de auto wordt geïnstalleerd. Het maakt een diagnose en leidt ze op, waarna het hun leertraject via deze smartbox volgt om hun rijstijl veiliger, zuiniger en spaarzamer te maken.

Met deze Belgian Connected Car Challenge wil het bedrijf promotie maken voor zijn diensten bij Belgische bedrijven met een wagenpark. Concreet neemt de wedstrijd de basis over van het proces zoals Smart Driving dat aan bedrijven aanbiedt, maar dan in een meer beperkte versie. “Eerst plaatsen we een smartbox in het voertuig van de deelnemende bestuurders om hun rijgedrag gedurende twee weken in de gaten te houden.

Op basis van hun resultaten geven onze experts hen dan een gepersonaliseerde opleiding van twee uur. Daarna krijgen ze twee weken lang allerlei uitdagingen voorgeschoteld rond persoonlijke doelstellingen waarmee ze dan een score kunnen behalen voor hun bedrijf,” zo legt Product Developer Laurent Witmeur uit.

De winnaars krijgen een kartsessie van een kwartier cadeau in de Wavre Indoor Karting.

 

Eerste wedstrijd is al bezig

De eerste wedstrijd is al aan de gang en speelt de bedrijven Greenfish, JDi Agency en LevelApp tegen elkaar uit. Op het moment dat we dit schrijven leidt die laatste onderneming het klassement, met een algemene verbetering van het rijgedrag van haar bestuurders van 10,9 procent. Dit resultaat wordt berekend op basis van de gemiddelde verbeteringen in het optrekken, het toerental en het anticiperen.

Voor september staat al een tweede editie gepland van de Belgian Connected Car Challenge. Daarbij nemen Kronos Group en Akka Technologies het al tegen elkaar op, in afwachting van een derde uitdager.

Als u zich wil inschrijven voor deze tweede of een latere editie van de wedstrijd, dan surft u naar de website van de Belgian Connected Car Challenge.

Meer informatie over Smart Driving vindt u hier.