Een kennismaking met leefbare mobiliteit, technologie, innovatie en de ‘Belgische’ Audi e-tron, dat is wat The Place to -e- de komende maanden wil bieden. Daarvoor heeft Audi zomaar even drie verdiepingen van het oude provinciehuis in Antwerpen omgevormd tot een belevingscentrum voor jong en oud. Op de parking staat er een vloot e-trons paraat voor testritten in een rond Antwerpen, dat zich in één adem als smart city profileert.

Showcars

In de informatiezone aan de inkom draait alles om milieuvriendelijke mobiliteit. Een spectaculaire e-tron showcar wordt er geflankeerd door stands van Poppy, Scooty en Velo voor deelautos’s, -steps en -fietsen. En omdat het merk met de ringen tegen 2025 wel 30 geëlektrificeerde wagens wil aanbieden, worden ook de intelligente laadoplossing van EDI Solutions in de verf gezet door informanten van D’Ieteren Auto. Stad Antwerpen zoomt de inkomhal af met een zogenaamde Ringtafel, die de mobiliteit van morgen illustreert.

Rolling Table

Op de vierde verdieping is er een auditorium waar expert talksgehouden worden over technologie, duurzaam reizen en stadsmobiliteit. Foodies kunnen er ook een plekje reserveren aan de Rolling Table, een wegrolbare tafel die voor elke gang anders aangekleed wordt met thema’s die elders in het gebouw belicht worden. 

Een van die thema’s is hoe de e-tron in de CO2-neutrale fabriek van Vorst gebouwd wordt, want dat is tot nader order een goed bewaard geheim. De vermaarde Magnum-fotografen Paolo Pellegrin en Gueorgui Pinkhassov kregen exclusieve toegang tot Audi Brussels om het proces te documenteren, waarvan akte in de expositieruimte. Genieten van een glas met een natuurlijk uitzicht kan je in de rooftop-bar op het zesde.

Escape Room

Nog een unicum voor België is de e-tron escape room, die na Spanje en Duitsland ook ons land aandoet. Cracks zouden er in 45 minuten moeten uit geraken, geholpen door een virtuele versie van de e-tron projectleider die het hele spel begeleid. Spreekt voor zich dat de e-tron ook bij dit onderdeel een centrale rol opeist.

In de e-arena kunnen gamers tot slot het virtuele racevoetbalspel ‘Rocket League’ naspelen met miniatuurauto’s, terwijl er buiten echte e-trons klaarstaan voor een testrit in en rond Antwerpen. Kortom: voor elk wat wils, zolang het maar met e-mobility te maken heeft.

Alle info op https://theplaceto-e.be