Deze Fleet Fuel Card (FFC) zal niet enkel aanvaard worden in het volledige TOTAL-netwerk, aangezien men er eveneens mee kan tanken in het netwerk van de twee andere premiummerken: Q8 en Texaco. Daardoor kunnen de klanten terecht in meer dan 200 tankstations in België – waarvan er 56 gelegen zijn langs de grote verkeersassen – en in het volledige Europese netwerk van Total, dat nog voortdurend uitgebreid wordt.

De FFC-kaart kan ook nog gekoppeld worden aan andere opties zoals de toegang tot laadpalen of de mogelijkheid om de parkings van Q-Park en tolheffingen te betalen. Bovendien ontvangt de klant op het einde van de maand een factuur per medewerker, waarop alle uitgaven verzameld zijn.

De kracht van het Total netwerk ligt ook in de menselijke factor. Het merendeel van de tankstations beschikt immers eveneens over een shop (met aanwezigheid van personeel, toiletten,…), waar men een bevoorrecht onthaal en indien nodig hulp kan krijgen. Daarnaast staan ook een verkoopteam en een speciale back-office met een lokale verankering in Brussel ter beschikking. De kaart wordt uitsluitend gecommercialiseerd door het Total netwerk en kan indien gewenst in de kleuren van het bedrijf van de klant uitgevoerd worden.

We vermelden ook nog dat de medewerkers gebruik kunnen maken van een speciale smartphone applicatie of van de internetsite, waar ze snel het dichtstbijzijnde tankstation kunnen terugvinden.

Tegelijk trekt Total zich vanaf 1 januari 2019 dus terug uit de Network Fuel Card. Deze kaart ziet daardoor 525 stations uit zijn netwerk verdwijnen, waarvan er 28 op de autosnelwegen gelegen zijn. De Network Fuel Card zal dus nog over een 900-tal stations beschikken, waarvan een twintigtal op de autosnelwegen.