Voertuiglokalisatie, informatie over de rijstijl van de bestuurder of ook nog technische informatie over het voertuig. Dat zijn enkele taken die deze nieuwkomer op de markt, die de naam ConnectMy.Car meekreeg, aankan. Gegevens die rechtstreeks doorgestuurd kunnen worden naar de wagenparkbeheerder, zodat hij de staat van zijn vloot in het oog kan houden, maar ook de coördinatie van de technische interventies, bijvoorbeeld in het kader van een wegenassistentie door Touring, beter kan coördineren.

ConnectMy.Car werkt via een blackbox die via 4G verbonden is en die ook nog eens een wifi-hotspot genereert, waardoor het voertuig in een mobiel kantoor omgetoverd kan worden, aangezien om het even welk apparaat (computer, smartphone, tablet, enz.) aan dit netwerk aangesloten zal kunnen worden.

De twee ondernemingen kondigen eveneens aan dat de bestuurder al dan niet vrij zal zijn om deze informatie te verspreiden. “Hij behoudt voortdurend een totale controle over zijn gegevens en het delen van de informatie is onmogelijk zonder zijn voorafgaandelijke toestemming”, preciseert de site. www.connectmy.car