Toyota gelooft dat de mogelijkheden voor innovatieve mobiliteitsdiensten op dit moment groter dan ooit zijn. Naar verwachting zal de vraag naar slimme en flexibele mobiliteit blijven toenemen, met steeds meer een verschuiving van eigendom naar gebruik op verzoek. KINTO Europe krijgt een uitstekende positie om aan deze eisen te voldoen, met diensten zoals auto-abonnementen, autodelen, carpooling en multimodale oplossingen, op maat gemaakt voor bedrijven, organisaties, steden en privépersonen.

Een centrale rol voor de dealers

Toyota’s Europese dealernetwerk zal een cruciale rol blijven spelen. KINTO zal hen in staat stellen om verder te gaan dan hun traditionele rol van verkoop en onderhoud van voertuigen om nieuwe mobiliteitsdiensten aan te bieden die de klanten toegang bieden tot de voertuigen die ze willen, van hun bestaande vestigingen of andere locaties, om aan te sluiten op de vragen van de klanten.

Gediversifieerd aanbod van KINTO in heel Europa

Het merk KINTO is in januari 2020 in Europa geïntroduceerd en de omvang en populariteit van de diensten van KINTO zijn sindsdien gegroeid, ondersteund door duurzame en betrouwbare investeringen.

KINTO One is een all-in leasing-dienst die tot nu toe is gelanceerd in zeven Europese markten, waar in 2021 nog meer bijkomen. Het is nu gevestigd als een middelgrote speler in de markt voor vlootbeheer, met een vloot van meer dan 100.000 voertuigen.

KINTO Share biedt een ruime keuze aan van diensten voor het delen van auto’s, van bedrijven tot openbare en stedelijke klanten. Deze diensten, die op dit moment actief zijn in Ierland, Italië, Denemarken, Spanje en Zweden, zullen in nog meer markten worden geïntroduceerd, terwijl tevens een KINTO Share-dienst wordt ontworpen voor lancering via het dealernetwerk.

KINTO Flex is een flexibele abonnementsdienst voor voertuighuur gedurende korte perioden, zodat klanten van KINTO gebruik kunnen maken van de volledige reeks voertuigen van Toyota en Lexus. Dit is een verbetering op het eigendom van auto’s door gedurende het hele jaar toegang te bieden tot uiteenlopende soorten auto’s, om te voldoen aan de smaak en behoefte van de klant – met inbegrip van alle diensten en onderhoud.

KINTO Join is een nieuwe oplossing voor car pooling van bedrijven voor medewerkers om hun eigen privé transportnetwerk op te zetten, gelanceerd in Noorwegen en Italië en binnenkort ook in het VK.

KINTO Go, een multi-modale aggregator die de planning van reizen, kaartjes voor openbaar vervoer, parkeren, taxidiensten en evenementen coördineert, bereikt al goede resultaten in Italië en er zijn reeds plannen voor uitbreiding hiervan op de korte termijn.