SHELL – JLR – FevMars2019

VAB Bike of the Year: and the winner is…

VAB organiseerde dit jaar voor de vierde keer de ‘Bike of the Year’ verkiezing. Met deze verkiezing wil VAB het recreatief en functioneel fietsen promoten en kwaliteitsvolle elektrische fietsen onder de aandacht brengen. De prijzen worden dit jaar uitgereikt in twee categorieën: de gekende “E-bike of the year” en dit jaar is er ook een nieuwe categorie “Fleet e-bike of the year”. De 25 deelnemende fietsen werden uitgebreid getest door een vakjury, aangevuld met een testdag door een consumentenpanel op 23 en 24 februari.

E-BIKE OF THE YEAR:

In de categorie “E-bike of the year” streden 19 elektrische fietsen onder de €3200 om de overwinning. De  deelnemende fietsen werden uitgebreid getest door een vakjury, aangevuld met een testdag door een consumentenpanel 24 februari. De top-3 is geworden:

  1. Cannondale Mavaro NEO City 3 (€2999)
  2. Trek TM2+ (vanaf €2399)
  3. Moustache Samedi 28.3 Open (€3099)

De Cannondale Mavaro Neo City 3 werd vooral geprezen omwille van zijn uitstekende rijeigenschappen. De fiets behaalde zeer hoge scores op vlak van ondersteuning en soepelheid van de motor alsook voor zijn stuurgedrag en de wendbaarheid.

FLEET E-BIKE OF THE YEAR:

In de categorie “Fleet e-bike of the year” namen 12 fietsen deel. Deze  fietsen werden ook uitgebreid getest door een vakjury en op de testdag beoordeeld door een panel van mensen uit de bedrijfssector op 23 februari (vlootbeheerders en professionals uit de leasing- en verzekeringssector). Heel belangrijk was hierbij ook de service-aspecten die de merken aanbieden voor de vloot-eigenaar (bv. garantie en de verlengbaarheid ervan, bijstand, het onderhoudscontract, enz.) en de geschiktheid van de fiets om deze intensief te gebruiken voor het woon-werktraject.  De top-3 is geworden:

  1. Velo De Ville AEB 800 Belt (€3199)
  2. Trek LM2+ (vanaf €2599)
  3. Thompson Fuse 2018 (€2899)

De Velo de Ville AEB 800 BELT behaalde erg mooie scores op vlak van zithouding en remgedrag. Daarnaast kreeg jij ook heel veel punten voor de balans en de stijfheid van het frame. Een mooie beoordeling, die er in combinatie met de vele service aspecten voor de fleet-klant en de sterke garantie-formule van Velo De Ville voor zorgden dat deze fiets als allereerste met de titel “fleet e-bike van het jaar” gaat lopen.

Toon meer nieuwsjes