VAB Fleet Services is al jaren een belangrijke speler op de Belgische markt voor remarketing services, pool management, recovery services, logistiek, operationeel vlootbeheer en aanverwante diensten. 2021 wordt een jaar waarin VAB op die markt nog een versnelling hoger wil schakelen. Daarvoor gaat de mobiliteitsclub een partnership aan met de Nederlandse Koopman Logistics Group, die al ruim haar strepen heeft verdiend in Nederland en Duitsland.

Geert Markey, CEO VAB Groep nv:

“We hebben twee jaar gewerkt aan dit nieuwe concept. We hebben eerst goed geluisterd naar onze huidige klanten. Uit die gesprekken bleek dat ze meer en meer operationele en logistieke activiteiten wensten uit te besteden en daar een ‘one stop solution’ voor zochten. Om daar een oplossing voor aan te kunnen bieden, waren we genoodzaakt om onze activiteiten uit te breiden met een remarketing compound op industriële schaal. We zijn dan gaan kijken naar een mogelijke partner om snel te kunnen schakelen en toch ook de hoge kwaliteit aan te kunnen bieden die men van VAB verwacht. Die partner vonden we bij het Nederlandse familiebedrijf Koopman, dat net als VAB kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Het concept van ‘one stop solution’ kreeg concreet vorm toen we een geschikte locatie vonden in Genk. Troef is dat we het concept nu fasegewijs kunnen uitbouwen naar een site van 100.000 m2 met een tewerkstelling van 100 personen. Ik ben overtuigd dat we hiermee de juiste oplossing hebben voor onze huidige, maar ook voor onze toekomstige klanten.”

De doelgroep voor dit nieuwe servicepakket is zeer breed en gaat van OEM’s, importeurs, dealers, lease- en verhuurmaatschappijen tot bedrijven met een grote vloot personenwagens, die  meer en meer operationele en logistieke activiteiten willen outsourcen. Dit laat hen toe nog meer gefocust auto’s te verkopen aan een optimale restwaarde.

De diensten omvatten een combinatie van het transporteren van auto’s, het afleveringsklaar maken van nieuwe auto’s, korte of langdurige stockage, remarketing van ex-leasewagens en fleetmanagement.

De locatie is een site in Genk waar de ontwikkeling van een volledige full service fasegewijs kan gebeuren. De site heeft ongeveer 100.000 m2 aan buiten- en binnenruimte en biedt daardoor veel ontwikkelingskansen (omgerekend: meer dan 20 voetbalvelden). Bij de start voorziet VAB een tewerkstelling van zestig personen, wat kan uitgroeien tot een honderdtal de volgende jaren.