Het beheer van alle verschillende tankkaarten van de medewerkers met bijhorende codes levert fleetmanagers extra werk op. Medewerkers kunnen immers hun code vergeten of hun tankkaart verliezen en nieuwe medewerkers moeten hun tankkaart op tijd krijgen. Q8 Liberty maakt dit gemakkelijker door de introductie van de Q8 smiles app waarmee professionele klanten eenvoudig en veilig met hun smartphone kunnen tanken. “Zo hoeven kaarthouders maar éénmalig hun kaartnummer en een unieke beveiligingscode in te geven en kunnen ze deze dus niet meer vergeten. Daarna hebben ze hun tankkaart niet meer nodig om te kunnen tankenUiteraard blijft het beheer voor de fleetmanagers in de kaartmanagementtool eenvoudig en overzichtelijk als vanouds, legt Hans Kats uit.


Correcte kilometerstand

Bovendien is de administratie correcter. “De kilometerstand die houders van een tankkaart bij elke tankbeurt moeten ingeven om het juiste gebruik van de kaart aan te tonen, is gevoelig voor fouten. Mensen moeten zowel de stand als hun pincode onthouden van in de auto tot aan de betaalterminal. Doordat ze nu geen aparte pincode meer nodig hebben en de kilometerstand in de wagen van het dashboard kunnen aflezen en direct ingeven op hun smartphone, zullen hier minder fouten in gebeuren”, verklaart Kats.

Eenvoudige registratie

Tanken met je beveiligde smartphone bij de Belgische Q8-stations gaat heel eenvoudig door het installeren van de Q8 smiles app die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. “Na een simpele registratie, kan de Q8 Liberty card toegevoegd worden in de app door éénmalig een beveiligingscode in te geven. Daarna kan er mobiel getankt worden”, aldus Kats.

Kaarthouders sparen automatisch ‘Smiles’ per tankbeurt. Dit zijn getrouwheidspunten waarmee gespaard kan worden voor kortingen op interessante producten.