“In samenwerking met onze strategische partners TÜV SÜD (nvdr. aandeelhouder voor 40%) zullen wij onze krachten bundelen en ons mobiliteitsaanbod voor fleetklanten uitbouwen. De sterke internationale oriëntatie van FleetLogistics vult perfect onze eigen financiële activiteiten op wereldschaal aan”, verklaarde Lars Henner Santelmann, voorzitter van het directiecomité van Volkswagen Financial Services AG. de twee aandeelhouders zijn overeengekomen dat ze de neutraliteit van het merk FleetLogistics zullen vrijwaren.

“Dit strategische partnership stelt ons in staat om onze fleetklanten een uitgesproken meerwaarde te bieden. Wij zijn vastberaden om het bestaande businessmodel om te zetten naar intermodale mobiliteit. Daarvoor willen we vanuit de samenwerking komen tot een toekomstig aanbod van bijkomende diensten. We hebben ook onderling aanvaard om de neutraliteit van de merkenportefeuille aan voertuigen te behouden en de onafhankelijkheid ten opzichte van de leasingmaatschappijen te vrijwaren”, verklaarde Patrick Fruth, algemeen directeur van de mobiliteitsafdeling bij TÜV SÜD.

FleetLogistics werd opgericht in 1996. Het bedrijf stelt ongeveer 360 mensen tewerk over heel de wereld en is vandaag aanwezig in meer dan 70 landen. Onder zijn klanten telt het de grote nationale en internationale vloten. Met een totale portefeuille van ongeveer 200.000 voertuigen is FleetLogistis een van de belangrijkste onafhankelijke dienstenleveranciers inzake vlootbeheer wereldwijd. Het dienstengamma is onderverdeeld in drie specialisaties: vlootbeheer, consultancy en reporting.

 

 

 

 

Lars Henner Santelmann, voorzitter van de directieraad bij Volkswagen Financial Services AG: “In samenwerking met onze strategische partner TÜV SÜD bundelen en ontwikkelen wij ons mobiliteitsaanbod voor fleetklanten. Vooral de sterke internationale oriëntatie van FleetLogistics vormt een perfecte aanvulling op onze eigen financiële diensten wereldwijd.”