De Belgische fleetmarkt is sterk aan het veranderen, voornamelijk door de fiscale evolutie die aangekondigd wordt voor 2026. We zien vandaag dat de meerderheid van de ondernemingen evolueert in de richting van een elektrische vloot. “Bij Volvo hebben we al modellen die perfect beantwoorden aan hun noden: enerzijds onze XC40 Recharge, die beschikt over een rijbereik tot 416 km en die 80% van zijn rijbereik kan aanvullen in 33 minuten. Anderzijds met de 420 km rijbereik van onze volledig nieuwe C40 Recharge, waarvan de productie net is opgestart in onze fabriek in Gent,” zegt Fleet Manager Roeland Vriens verheugd.

 

Maar in afwachting van het moment dat alle vloten overschakelen op elektrisch rijden, zijn we er bij Volvo van overtuigd dat de plug-in hybride de ideale oplossing is om te gaan voor een zachte transitie. “Sinds meerdere maanden zijn al onze modellen ook verkrijgbaar als plug-in hybride. We zijn het enige merk op de markt dat dit biedt. Toch kregen we regelmatig feedback van klanten die vonden dat het rijbereik van plug-in hybride voertuigen niet volstond voor de dagelijkse trajecten van bestuurders. Zowel bij ons als bij onze concurrenten trouwens. Daarom hebben we beslist om de batterijen van deze voertuigen te herzien om zo een groter rijbereik te bieden.”

 

Daarom zijn de Recharge modellen voortaan uitgerust met een batterijpakket van 18,8 kWh dankzij een 3de laag cellen. Daardoor bieden ze een groter WLTP-rijbereik van 68 km voor de XC90, 79 km op de XC60, 87 km op de V90, 88 km op de V60 en zelfs 90 en 91 km op de S90 en de S60. “Meer dan genoeg voor het heen- en terugtraject tussen thuis en de werkplek voor de meerderheid van de werknemers,” gaat Roeland Vriens verder. “Op bepaalde modellen werd het rijbereik verdubbeld dankzij een nieuw batterijpakket. Twee keer meer rijbereik en een CO2-uitstoot die gehalveerd wordt.

Het zorgt ervoor dat de 60 en 90 gamma’s een record CO2-cijfer tussen de 18 en 31 g/km kunnen voorleggen. Dankzij dit nieuwe aanbod beschikken we over een ongelooflijk gamma om tegemoet te komen aan de noden van fleetklanten tijdens de komende twee jaar.”

Het lijdt geen twijfel: alle modellen van Volvo zijn fiscaal voordelig voor uw vloot!