Er heerst een opgewonden drukte wanneer de 44 werknemers van de firma Vandelanotte met hoofdzetel in Kortrijk hun sleutels en voertuigdocumenten in handen krijgen van hun gloednieuwe Audi’s A1. Voor deze toch wel unieke gelegenheid werden alle auto’s perfect naast elkaar opgesteld op de parking van de nieuwe vestiging van Westlease. Barbara Dequae, HR Business Partner bij Vandelanotte geeft tekst en uitleg: “Alle voertuigen die we in 2016 in beheer kregen toen ons bedrijf een andere identiteit werd gegeven, worden vandaag allemaal in één beweging vervangen. We kozen daarbij voor een handige, betrouwbare auto die erg in de smaak valt bij de jonge talenten in deze erg competitieve sector. Bovendien staat er geen diesel meer op het programma, enkel en alleen nog benzinemodellen.”

Een logistieke klus van formaat

Voor deze deal is Westlease de exclusieve leasingpartner voor Vandelanotte. Jurgen Adams, Sales Manager van Westlease legt uit: “De samenwerking met de groep Vandelanotte is erg constructief geweest. We begrepen snel waar ze naar op zoek waren en boden hun de geknipte oplossing aan. De verstandhouding over de manier van werken was perfect tussen deze twee bedrijven met roots in Oost-Vlaanderen.”

Voor deze unieke gelegenheid was ook Eric Berkhof, de Algemeen Directeur van de groep Van Mossel Automotive – de nieuwe aandeelhouder van Westlease -, afgezakt naar Deerlijk. “In mijn ogen is dit een uitstekend signaal”, verduidelijkt Nic Steyaert, Managing Director van Westlease. “Het geeft aan dat onze nieuwe aandeelhouder achter onze aanpak staat en ons de nodige middelen in handen geeft om verder te ontwikkelen.”

Ook de betrokkenheid van concessiehouder Top Motors uit Wevelgem verdient vermelding. Dankzij diens werk achter de schermen, kon de hele deal tot een goed einde worden gebracht. “Achter de schermen is dit een een logistieke klus van formaat. Op één en dezelfde dag een vijftigtal auto’s klaarstomen betekent handenvol werk”, weet Jean-Luc Hellin, de fleet manager van Top Motors. “De drie betrokken partijen hebben op een constructieve manier samengewerkt en dat heeft deze volledige operatie er een stuk makkelijker op gemaakt.”