SHELL – JLR – FevMars2019

Whim: ‘Netflix van Mobiliteit’ komt naar Antwerpen

Op vrijdag 5 oktober lanceert het Finse MaaS Global haar service Whim nu ook in Antwerpen. Whim combineert alle vervoersmodi in één smartphone applicatie: je kan je route plannen, je tickets boeken én betalen. Je voert je vertrek- en eindbestemming in en de app geeft je verschillende mogelijke combinaties van mobiliteitsoplossingen om op je bestemming te geraken.

In de Whim app heb je toegang tot tickets van het openbaar vervoer, deelfietsen, huurwagens en taxi’s. Later zal dit aanbod nog worden uitgebreid. Betalen kan in de app per rit of je kan een abonnement nemen. Whim zal hiermee de eerste MaaS (Mobiliteit als een Service) operator zijn in België die deze verschillende vervoersmodi slim combineert in één abonnement: Whim Everyday. Na Helsinki en Birmingham, komt de “Netflix van Mobiliteit” nu ook naar Antwerpen.

De partners die nu reeds beschikbaar zijn via de applicatie zijn de bussen en trams van De Lijn, de Velo deelfietsen, huurwagens van Sixt en de twee Antwerpse taximaatschappijen DTM en Antwerp-Tax. Op korte termijn komen hier ook de diensten van de NMBS, de Mobit deelfietsen, Q-Park, een nieuwe autodeeloplossing van ALD, andere autodeeloplossingen en nog andere services bij.

Toon meer nieuwsjes