Fiscal Tools

Enkele jaren geleden capteerde en analyseerde vlootbeheersoftware enkel informatie over het gebruik van het voertuig. Vandaag is de situatie veranderd, aangezien men ook de informatie van de verschillende en bijzonder uiteenlopende transportmodi zoals elektrische voertuigen, openbaar vervoer, de fiets of het autodelen erin moet kunnen integreren. De verschillende modules van XPOfleet werden zodanig aangepast dat deze integratie vandaag mogelijk is.

Bij de voorstelling van nieuwigheden door Gert Vandersmissen, Arnoud Oortwijk en hun team bleef men ook even hangen bij de ‘Fiscal Tools’ applicatie, die onmiddellijk de fiscale aftrekbaarheid, de CO2-taks, de BIV, de verkeersbelasting, het voordeel van alle aard en de niet-aftrekbare uitgaven berekent. Het echte praktische nut van deze ‘app’ ligt in het feit dat hij rekening houdt met alle mogelijkheden: professioneel gebruik, privégebruik of de combinatie van de twee. Maar dat is nog niet alles, want aangezien de fiscale regels in de drie gewesten van dit land verschillend zijn, neemt ‘Fiscal Tools’ ook dit element mee in zijn berekening.

Duidelijk meer dan reclame maken voor zichzelf

De ‘Fleetmanagement Day’, wil al sinds de oprichting ervan, meer doen dan de genodigden bijpraten over de eigen producten. De op 26 september in Kinepolis Antwerpen aanwezige verantwoordelijken hadden dan ook de kans om verschillende thematische uiteenzettingen van gerenommeerde experten bij te wonen. Deze discussies draaiden rond de grote veranderingen die de sector van het vlootbeheer momenteel doormaakt. Zo kwamen onder meer de elektromobiliteit, de mobiliteitsplannen, de cafetariaplannen en de fiscaliteit eigen aan de multimodale mobiliteit aan bod, waardoor de aanwezigen een maximale hoeveelheid aan informatie mee naar huis konden nemen, die hen moet helpen om de strategie voor hun respectievelijk vlootbeheer bij te stellen.