De ‘XPOfleet Management Day 2019’ had meer dan 200 personen (voornamelijk klanten van XPOfleet) naar Kinepolis in Antwerpen gelokt voor deze inmiddels niet meer te missen afspraak. Meteen een gedroomde gelegenheid voor het managementteam om de beschikbare verbeteringen aan versie 7.0 van de beheersoftware toe te lichten. Een softwarepakket dat tal van klanten toelaat om zijn bedrijfsvloot efficiënt te beheren. XPOfleet gebruikte deze afspraak eveneens om zijn klanten te wijzen op verschillende ‘game changers’ (WLTP, fiscaliteit, GDPR, enz.). Die dreigen de manier, waarop het wagenpark beheerd zal worden, te verstoren. “De visie van XPOFleet bestond er altijd al in om aandachtig te luisteren naar de feedback van de klanten en van daaruit verbeteringen te implementeren in onze software, waardoor zij hun beheerstaken doeltreffender kunnen uitvoeren”, legt Gert Vandersmissen, CEO van XPOfleet uit. “Versie 7.0 van onze software houdt rekening met de nieuwe realiteit waar onze klanten mee geconfronteerd worden, zoals het mobiliteitsbeheer, de cafetariaplannen of ook nog de vergroening van het wagenpark.”

Mobiliteitsinterface

Uit de tiental sessies die door verschillende experts voorgesteld werden, ging onze aandacht vooral uit naar een gecombineerde presentatie van XPOfleet met sociaal secretariaat SD Worx. Dankzij een interface, die door een samenwerking van de twee bedrijven ontwikkeld werd, kunnen de gegevens die de software doorstuurt automatisch omgezet worden in bruikbare informatie voor de payroll, zelfs in het geval van een mobiliteitsbudget. Een mooie vooruitgang, aangezien u wel weet hoe ingewikkeld het voor werkgevers is om medewerkers te beheren die ook voor andere opties dan de auto gekozen hebben.

XPOfleet stelde in Antwerpen nog een aantal andere innovaties voor. Eén daarvan is de afdeling ‘mobilitypower’, dat aan ondernemingen haar expertise inzake het optimaliseren van het beheer van hun mobiliteit aanbiedt. Deze ervaring kan op administratief vlak liggen, maar ook op tactisch of zelfs strategisch niveau. De adviseurs van ‘mobilitypower’ kunnen ‘ingehuurd’ worden voor opdrachten op korte termijn, maar ook voor projecten van langere duur. Dat alles in een context van volledige onafhankelijkheid ten opzichte van constructeurs, verhuurders en andere leveranciers.

XPOfleet, dat in volle groei is, bewees met zijn innovaties dat het zijn plaats als Belgische marktleider op het vlak van beheersoftware blijft behouden.