A&C Noyens

A&C Noyens uit Kasterlee is een actieve duizendpoot als het op bedrijfswagenopbouwen aankomt. Daarnaast richt Noyens ook bestelwagens in en zorgt het indien nodig ook voor een perfecte isolatie van de voertuigen. En dat alles volledig op maat van de klant.

 

 

ACX Systems

Deze relatief jonge speler legt zich toe op bedrijfswageninrichting en doet dat door samen te werken met belangrijke leveranciers uit de sector zoals Mobietec en Edström, en levert naast inrichtingen eveneens laadstangen, ladderklemmen, laddersystemen, ladesystemen en schuifplatform.

 

Alfa Equipments

Deze specialist levert alles voor in en op een bestelwagen. Inzake inrichting kiest men voor een 100% modulair systeem dat voor elk type voertuig leverbaar is.

 

 

All Construct

All Construct uit Oostmalle is eveneens een bestelwagenopbouwspecialisten die ook bestelwageninrichtingen aanbiedt en daarbij een bijzonder veelzijdig gamma kasten, rekken en bakken in het gamma heeft.

 

 

Avietech

Deze speler uit Ninove levert naast inrichtingen ook nog dakdragers en veiligheidssloten. Opvallend is dat Avietech zijn maatoplossingen bij de klant ter plaatse komt monteren.

 

 

Bru systems

Deze specialist uit Wommelgem bouwt systeemoplossingen van Edström en Beks laadvloeren in bestelwagens in en biedt daardoor oplossingen voor alle denkbare branches.

 

Carrosserie Baetens

Deze carrosseriespecialist uit Lokeren is fabrikant van opbouwen voor vrachtwagens, kippers, afzetsystemen en containersystemen, maar biedt eveneens bestelwageninrichting op maat aan. Zij zorgen niet alleen voor de isolatie en bekleding van de laadruimte, maar monteren ook rekken en toebehoren van het merk Moplan of leveren indien gewenst eigen constructies op maat.

 

Carval

Carval Verbouwhede is gespecialiseerd in het op maat aanpassen van bedrijfswagens. Dankzij CNC- en NC-gestuurde machines leveren zij perfect maatwerk af. Deze inrichting kan erg ver gaan, want Carval levert naast in eigen regie ontwikkelde rekken en kasten ook elektrische voorzieningen voor het gebruik van gereedschappen die aan boord van de bestelwagen gebruikt worden.

 

Cospo Carrosseriebouw

Cospo uit Zedelgem is een op- en ombouwer die eveneens bestelwageninrichting levert voor gebruik in originele of omgebouwde bestelwagens.

 

DMI

DMI verdeelt net als A.B.I. de bestelwageninrichtingen van Finnerup, daarnaast levert het ook de koelboxen van VebaBox.

 

Easy Van Concept

Dit bedrijf monteert zowel basismodules als laderekken, interieurbekleding, dakdragers en koffersystemen in bestelwagens.

 

Féno

Deze firma uit Bilzen biedt een ruim gamma bestelwageninrichtingen die het onderbracht in de Basic Line (lichtgewicht en recycleerbare materialen), de Mix Line (uit aluminium, kunststof en staal) en de Pro X Line (combinatie van roestvrijstaal en aluminium).

 

Fitting Van

Deze inrichtingsspecialist uit Thimister-Clermont levert een bijzonder ruim gamma koffers, laderekken, kasten, wielkasten en rekken, die het in alle mogelijk denkbare bestelwagenmodellen inbouwt.

 

Geysen

Geysen maakt net als Abeco gebruik van de modulaire systemen van Bott, waardoor zij zowel op maat gemaakte oplossingen als doe-het-zelf pakketten voor grote en kleine bestelwagens of voor open laadbakken kunnen aanbieden.

 

LRB

LRB uit Westerlo voert een gamma bestaande uit stalen en aluminiumoplossingen en vult dat aan met vloerladen. Het werkt hiervoor met de systemen van Aluca, maar beschikt daarnaast over een eigen constructieafdeling die volledig maatwerk kan leveren.

 

Mexxcon

Dit bedrijf uit Kalken levert inrichting op maat en werkt daarbij naar keuze met standaardmodules of door een specifieke inrichting op maat van de klant uit te tekenen. Daarnaast pakt Mexxcon uit met een bodemladesysteem dat gebruik maakt van de gehele breedte en diepte van de wagen. Zij werken hiervoor samen met producent Zevim.

 

Mobirack

Mobirack is de naam van een assortiment van modulaire elementen die tot elk denkbare rekkenopstelling kunnen leiden. Daardoor is dit systeem ook ideaal om in meerdere generaties bestelwagens gebruikt te worden, wat de levensduur van de systemen uiteraard aanzienlijk verhoogt. Mobirack, dat door meerdere dealers wordt verdeeld, heeft in het gamma naast bestelwageninrichting ook nog antislipvloeren, wandbekleding, bagagedragers, laadkleppen, koelboxen en zelfs laptophouders.

 

Moduvan

Moduvan richt bestelwagens volledig op maat in en doet dat volledig in eigen regie. Zij zijn officieel verdeler van de rekken van Modul-System. Zij vertrekken steeds van een telefoongesprek waarbij zij peilen naar de noden van de klant en komen in nauwe samenwerking met hem tot een uiteindelijke oplossing.

 

RS Equipment

Deze specialist uit Evergem levert een breed gamma gaande van bestelwageninrichting over vloer-, wand- en raambescherming tot laadsystemen, dakdragers en biedt zelfs voertuigbelettering aan.

 

Sortimo

Ongetwijfeld de grootste naam in de bestelwageninrichtingsector. Deze Duitse fabrikant levert oplossingen die gaan van eenvoudige modules tot volledig afgewerkte systemen die op maat van een sector of zelfs een individueel bedrijf gemaakt worden. Globelyst zorgt voor orde in de wagen, Workmo is een multifunctioneel systeem dat als werkplekinrichting, transportsysteem, mobiele werkplaats en werkbank dienst kan doen en Flexrack is een flexibel en aanpasbaar legbordensysteem.

Vancare

Deze specialist uit Kermt legt zich toe op oplossingen die de veiligheid, efficiëntie en motivatie van het personeel verhogen en tegelijk de uitstraling naar de buitenwereld ten goede komen. Sterke punten van de Alu-Line van Vancare zijn het lichtgewicht karakter, de bijna onbeperkte combinatiemogelijkheden en de veelzijdigheid van de aluminiumoplossingen.

 

VTC

Het sterke punt van VTC is dat het dankzij een breed klantenbestand al heel veel projecten kon realiseren en daarom prat kan gaan op een ruime ervaring in tal van sectoren. De firma uit Moeskroen levert binneninrichtingen in zowel staal als aluminium.

 

(*) link2fleet heeft er uiterste zorg besteed aan het zo volledig mogelijk maken van dit overzicht. Bent u echter een leverancier van bestelwageninrichtingen die niet in dit artikel aan bod komt, dan mag u ons altijd contacteren zodat wij ons overzicht hier nog verder kunnen vervolledigen.