De MaaS Alliance zet zich in voor de implementatie van innovatieve mobiliteitsoplossingen en de creatie van een unieke, open markt in Europa en daarbuiten, die de volledige integratie van het MaaS-systeem mogelijk moet maken. De Alliance telt zo’n 75 leden, waaronder overheidsinstellingen, gevestigde bedrijven en start-ups, maar ook steden die geïntegreerde mobiliteitsoplossingen zoeken.

Als hoofdrolspeler op het gebied van mobiliteit wil Arval transportoplossingen aanbieden die op de verschillende behoeften van de gebruikers inspelen. Arval is trots zich bij de MaaS Alliance aan te sluiten om samen de mobiliteitsoplossingen voor morgen te ontwikkelen. Dit partnerschap kadert perfect in de strategie van Arval en bevestigt de ambitie van de onderneming om haar voortrekkersrol in de mobiliteitssector verder te verstevigen.

”De laatste jaren hebben de nieuwe technologieën en tendensen een ware omwenteling teweeggebracht in de mobiliteitssector. Bij onze bestaande en potentiële klanten – grote en kleine ondernemingen, maar ook particulieren – is er een stijgende vraag naar milieuvriendelijke en digitale oplossingen. In deze context zijn we dan ook verheugd aan te kondigen dat we ons onlangs bij de MaaS Alliance hebben aangesloten. Deze samenwerking met Europese actoren die op hetzelfde gebied actief zijn, evenals met diverse steden, is bijzonder stimulerend en stelt ons in staat om ons met innovatieve voorstellen een weg te banen in de wereld van de mobiliteit”, vertelt Alain Van Groenendael, CEO van Arval. 

”We zijn ontzettend blij om met Arval in zee te gaan. We zijn ervan overtuigd dat we, door een ecosysteem te creëren van verschillende actoren die eenzelfde doel nastreven, een belangrijke stap zetten in de uitbouw van de toekomst van de mobiliteitssector”, bevestigt Jacob Bangsgaard, voorzitter van de MaaS Alliance.