Naast het aanbod dat de automerken en ook de leasingmaatschappijen tegenwoordig in huis hebben, en bovenop de samenwerkingen tussen leasingbedrijven en grootwarenhuizen (Gamma, Carrefour, Media Markt) wordt nu een nieuwe samenwerkingsformule gelanceerd inzake private lease. Verzekeraar Baloise Insurance biedt particuliere klanten immers langetermijnverhuur aan van voertuigen, een initiatief waarvoor het een partnership aanging met ALD Automotive.

Het concept is nog altijd hetzelfde: in ruil voor een vast maandelijks bedrag beschikt u over een huurauto inclusief alle mogelijke dienstverlening. Enkel de brandstof en de boetes moet u nog zelf ophoesten.

“Als verzekeraar is het ons opgevallen dat de mobiliteitswereld een ingrijpende evolutie ondergaat. Mensen willen graag ontzorgd worden, vooral wanneer ze schade hebben gereden. Maar wij willen ook waken over het comfort en de gemoedsrust van onze klanten. Met ons Safe Lease-aanbod kunt u een auto huren over een periode van twee tot vier jaar waarbij de huurprijs alle kosten dekt, met uitzondering van de brandstof en de boetes. Uiteraard omvat het pakket ook de verzekering. Bovendien genieten klanten met deze formule een veel hogere korting dan wanneer ze privé een auto zouden aankopen. Daar komt nog bij dat de klant niet het volledige aankoopbedrag in één keer hoeft te voorzien terwijl alle onverwachte kosten voor herstellingen of vervangstukken worden afgedekt. Men weet iedere maand precies wat het voertuig zal kosten. Een bijkomend voordeel: omdat alles via de verzekeringsmakelaar verloopt, kan die u nog extra adviseren bij het afsluiten van het contract en u een persoonlijke service bieden in geval van schade”, verduidelijkt Noël Pauwels, Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance.

Miel Horsten, CEO van ALD Automotive België sluit aan: “Op de 20 jaar dat ik actief ben in de automobielindustrie heb ik nooit een product met een dergelijk groeipotentieel gezien. Daar waar iedereen vroeger koste wat het kost een auto wou bezitten, zijn de mensen vandaag veeleer geïnteresseerd in het gebruik ervan. Maar in tegenstelling tot het autodelen, hebben ze nog altijd graag dat ‘hun’ auto op de oprit staat. Momenteel tonen vooral de jongeren interesse: zij hebben geen startkapitaal achter de hand en moeten naast de aankoop niet ook nog eens de inschrijvingstaks of verzekering ophoesten. We merken ook een heel uitgesproken interesse bij de 50-plussers die op een hoger inkomen kunnen bogen, maar die steeds meer belang gaan hechten aan een aanbod op maat. Denk maar aan de werknemers die tijdens hun carrière altijd over een bedrijfswagen hebben beschikt en nu met pensioen gaan. Maar private lease kan ook een alternatief zijn voor de mensen die anders voor de aankoop van een auto een krediet zouden moeten aangaan.”