Een sterretje in de voorruit, het overkomt haast iedereen wel eens. De meeste chauffeurs rijden dan rechtstreeks naar een autoglashersteller in hun buurt. Maar de Brusselse start-up Carfixer wil ons twee keer doen nadenken over het kostenplaatje.

“Het enige wat je moet doen, is enkele foto’s maken van je glasschade en ze uploaden op Carfixer.be”, vertelt Jean-Pierre Scheyvaerts, CEO en medeoprichter van Carfixer. “Carfixer vraagt vervolgens drie marktconforme offertes op. Maar je beslist zelf met welke van de erkende herstellers je uiteindelijk in zee gaat.”

Tot op het moment dat de consument een afspraak vastlegt, verloopt het hele proces via Carfixer.be anoniem. Op die manier is discretie verzekerd. “De klant kan rekenen op een kwalitatieve service en volledige transparantie. De uiteindelijke prijs die hij betaalt, is degene die op de offerte staat, geen cent meer”, verduidelijkt Jean-Pierre Scheyvaerts.

Jean-Pierre Scheyvaerts, CEO en medeoprichter van Carfixer: “Carfixer vraagt vervolgens drie marktconforme offertes op.”

Autoglass Clinic, België’s tweede grootste autoglashersteller, reageert enthousiast op het initiatief. “We omarmen voluit innovatie in onze markt en moedigen meer dynamiek aan. Mensen hebben wel degelijk een alternatieve, goedkopere keuze als het aankomt op het herstellen van glasschade. We moeten de klassieke reflex zien te doorbreken”, aldus Joeri Lieten, CEO van Autoglass Clinic.

Naast prijzen vergelijken, kan je op Carfixer.be ook reviews van andere bestuurders lezen en andere aangeboden diensten overwegen, zoals een gratis vervangwagen of herstelling op locatie.

Baloise Insurance als partner

Carfixer vond eerder al een partner in verzekeraar Baloise Insurance. Waar makelaars vroeger hun klanten vaak weinig hulp konden bieden als de schade niet verzekerd was, kunnen ze nu dankzij deze samenwerking een oplossing aanreiken voor het vinden van de beste offerte.

Internationale ambities

Vergelijkingsplatform Carfixer is vandaag in heel België actief en heeft de ambitie om uit te breiden in heel Europa. “Om onze diensten internationaal uit te rollen, beginnen we binnen enkele maanden lokale salesteams aan te werven”, vertelt Jean-Pierre Scheyvaerts, CEO en medeoprichter van Carfixer. “Het beheer van het systeem, de marketing en development blijven gecentraliseerd in België.”