Carglass is al meer dan 30 jaar, sinds haar ontstaan, in Hasselt gevestigd. Het gloednieuwe businesspark ‘Heros’ van projectontwikkelaars Herkenrode Development langs de Hasseltse Herkenrodesingel, was dan ook een evidente keuze als locatie voor het nieuwe kantoor. De bouwwerken startten medio 2017 en werden deze maand gefinaliseerd.

De BeLux hoofdzetel van Carglass verhuist dus van de Trichterheideweg naar deze toplocatie en verankert haar aanwezigheid nog meer in de Limburgse hoofdstad. Het hypermoderne gebouw biedt, met zijn totale oppervlakte van 4500m2, meer capaciteit aan de steeds groter wordende groep medewerkers en is aangepast aan de eisen van vandaag. “Onze nieuwe thuisbasis past beter bij de hedendaagse noden van co-working, duurzaamheid, respect voor het leefmilieu of tele-working. We zijn er zeer tevreden dat we ons personeel deze aangename werkomgeving kunnen aanbieden,” geeft Guido De Paepe, CEO van Carglass BeLux mee.

Dubbele verankering in Limburg

Eerder dit jaar verhuisden ook de medewerkers van Carglass Distribution, de afdeling die verantwoordelijk is voor de distributie van alle ruiten en toebehoren in België en acht andere West-Europese landen, naar een nieuwe site in Bilzen. De activiteiten, die eerder verspreid waren over vier locaties, worden nu gecentraliseerd in dit geavanceerde Europees distributiecentrum. Dit maakt het mogelijk om de activiteiten efficiënter te laten verlopen, klanten nog beter en sneller te bedienen en om verdere uitbreiding in de toekomst niet uit te sluiten, gezien de ideale geografische ligging, centraal in Europa.