FleetMaster, dat in 2011 werd opgericht door Tom Coene, Frederik De Witte, Willem Dumon en Jochen Firey, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van systemen op wereldwijde schaal voor bedrijven in de rental- en leasingsector. Het bedrijf biedt een sterk personaliseerbare en cloudgebaseerde softwareapplicatie aan waarmee ondernemingen hun wagenpark en hun activa kunnen beheren en optimaliseren. Het ERP-platform is aangepast aan de noden van de sector en van zijn klanten in een SaaS-configuratie (Software as a Service).

Het bedrijf, dat aanvankelijk is opgestart in Gent, breidde zijn activiteiten al snel uit door een kantoor te openen in Los Angeles. Frederik De Witte, een van de medeoprichters van FleetMaster, zegt: “Dankzij de strategische investering van Daimler kan ons technologieplatform zijn wereldwijde expansie verderzetten door de centrale processen van de belangrijkste rental- en leasingbedrijven, constructeurs, banken, autobanken en dergelijke meer op zich te nemen. We zijn verheugd dat we Daimler mogen verwelkomen als partner, dat ons bedrijf zal bijstaan in deze fase van zeer snelle groei. Dankzij deze samenwerking kan FleetMaster zich verder blijven ontwikkelen als aanbieder van innovatieve en technologisch vooruitstrevende mobiliteitsoplossingen. De minderheidsparticipatie en de huidige gediversifieerde klantenportefeuille die bestaat uit bedrijven met een voortrekkersrol in onze markten bewijzen de neutraliteit van ons merk”.

Hans Moertl, Head of IT Daimler Financial Services Europe: “Met FleetMaster hebben we een partner gevonden met een grondige informaticakennis in combinatie met een brede ervaring in de sector van het verhuur en het beheer van wagenparken. Deze samenwerking laat ons toe om de activiteiten van MB Rent van Daimler Financial Services in Duitsland uit te breiden door een homogene klantenervaring te creëren. Bovendien kunnen we zo onze Europese activiteiten via Athlon Rent voor multimerkenvloten versterken”.