“Onze dienstverlening is makkelijk en efficiënt”, zegt EasyPost-CEO Sebastien Buess. “In de namiddag draaien we onze rondes om de uitgaande post van onze klanten op te halen. Die sorteren en frankeren we naderhand in onze hubs en productiecentra – of dat nu pakjes, aangetekende brieven of gewone zendingen zijn. En niet onbelangrijk: we doen dat aan scherpe tarieven, omdat we dagelijks heel wat post verwerken en helemaal volgens de sorteerplannen van Bpost zelf werken.”

Ideale werkpaard

“Om al die postzakken bij onze klanten op te halen, blijkt de Volkswagen Caddy een prima werkpaard”, gaat Buess verder. “We hebben al verschillende merken en modellen geprobeerd, maar de duurzaamheid van de VW’s blijft toch indrukwekkend”. Meteen de reden waarom het jonge bedrijf in één adem 30 Golfs heeft besteld bij Jennis in Machelen, voor gebruik op de commerciële afdeling die eveneens in volle expansie is. “De Golf is de evergreen onder de personenwagens”, concludeert de CEO. “En bovendien laten we er een moderne LPG-installatie in zetten om onze vlootuitstiit zo proper mogelijk te houden.”

Kwaliteitsindruk

Sven Wysgeer en Tom Coeck, respectievelijk verkoper en fleetverantoordelijke bij Jennes in Machelen, kunnen de keuze voor de Caddy en de Golf alleen maar lauweren. “Onze producten stralen kwaliteit uit”, zegt het duo in koor, “en dat is precies de boodschap die EasyPost naar zijn bestaande én toekomstige klanten wil uitdragen”. 

Dat de TDI-motor van de Caddy een puike betrouwbaarheidscore kan voorleggen, is eveneens een pre. “Als je met belangrijke poststukken of contracten onderweg bent, dan is in panne vallen echt geen optie”, klinkt het tot slot. De kans dat de wegen van EasyPost en Jennes mekaar in de nabije toekomst nog gaan kruisen, is bijgevolg erg reëel.