Carglass Distribution, de afdeling die verantwoordelijk is voor de distributie van alle autoruiten en toebehoren in België en 8 West-Europese landen, heft vandaag het glas op de start van de bouw van hun nieuwe, hoogtechnologische Europees Distributiecentrum in Bilzen. Internationaal vastgoedinvesteerder Montea helpt het volledige project, dat zal bestaan uit 41.932 m² opslagruimte en uit 2.874m² kantoorruimte, ontwikkelen en financieren. In nog geen jaar tijd zal de nieuwbouw gefinaliseerd worden en de eerste autovoorruiten er in voorraad liggen. Carglass zal er zo’n 225 medewerkers tewerkstellen en kondigt aan in de nabije toekomst extra personeel te zullen aanwerven.

De nieuwe site beschikt over een uitstekende geografische ligging, centraal in Europa en goed gesitueerd t.o.v. spoorwegen en havensteden in binnen- en buitenland. Dit zal het mogelijk maken om processen efficiënter te laten verlopen, klanten nog beter en sneller te bedienen en om verdere uitbreiding van activiteiten in de toekomst mogelijk te maken. Jaarlijks worden vandaag 1.2Mio autoruiten en 1.7Mio toebehoren geleverd aan alle Belgische Carglass Service Centers, maar ook aan alle filialen in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Griekenland. Recent werden ook de landen Oostenrijk en Hongarije aan dit lijstje toegevoegd. Dankzij de nieuwe site wordt ook de mogelijkheid gecreëerd om 25% te groeien binnen de bestaande muren.

Frieda Brepoels, burgemeester en tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vlaamse Waterweg is bijzonder fier op de komst van het centrum naar Bilzen: “Dat een bedrijf als Carglass kiest voor een tweedelijns watergebonden terrein bewijst dat het duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Hiermee geeft het bedrijf duidelijk aan dat het in de toekomst gebruik wil maken van de binnenvaart voor de aanvoer van zijn containers, waardoor het zijn ecologische voetafdruk sterk zal kunnen verminderen. Voor Bilzen is de komst van Carglass een bewijs dat een kleine stad ook aantrekkelijk kan zijn voor grotere bedrijven. Het is een enorme kans om onze stad nadrukkelijker op de kaart te zetten als een plek waar het niet alleen goed is om te wonen maar ook om te werken.”

CARGLASS_BILZEN2De logistieke- en distributieactiviteiten van Carglass zijn cruciaal voor de hele bedrijfsstrategie. Een efficiënte, snelle en performante levering van autoruiten, vormt immers de basis voor de unieke klantendienstverlening waar het bedrijf voor staat. Guido De Paepe, CEO van Carglass België, is tevreden dat de werken aan de nieuwbouw van start gaan: “Deze eerstesteenlegging is een historisch moment en een uitstekend voorbeeld van hoe verschillende partijen (Belron/Carglass, Montea, Stad Bilzen, De Vlaamse Waterweg) efficiënt kunnen samenwerken. De hypermoderne site draagt bovendien bij aan de verankering van Carglass in de streek. We garanderen werkzekerheid in Limburg en kijken met veel ambitie naar de komende jaren. We verstevigen hiermee onze positie binnen de groep als Europees distributieplatform en houden deuren open voor mogelijke uitbreidingen in de toekomst.”

“We hebben bewust voor de locatie in Bilzen gekozen omwille van de nabijheid,” vult Richard Tyler, Group Customer Director van Belron, aan. “We willen dat onze ervaren en professionele medewerkers het minst mogelijk hinder ondervinden en makkelijk kunnen mee verhuizen. Zij maken dankzij hun fantastische inzet dag in dag uit het verschil voor onze klanten in het leveren van kwaliteitsvolle service. Het nieuwe Europese Distributie Centrum is essentieel om de klantenbeloften te kunnen blijven waarmaken.” Jo De Wolf, CEO van Montea, geeft aan dat dergelijke projecten perfect binnen hun filosofie passen: “Wij zoeken steeds naar efficiënte en transparante vastgoedoplossingen voor onze klanten. Hierbij staat -naast een perfecte lange termijn logistieke hotspot- ook het welzijn van de werkomgeving voor de arbeiders centraal. We zijn dan ook bijzonder blij om in Vlaanderen dergelijk grootschalig project voor een succesvolle onderneming als Carglass te kunnen realiseren.”