Toolbox

Febiac presenteert de #WeAreMobility Tour

De Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie (FEBIAC) wil het kader van de Week van de Mobiliteit te baat nemen om stedelijke mobiliteitsoplossingen te promoten met de #WeAreMobility Tour, een origineel initiatief waarvan de eerste editie plaatsvindt in de intussen overbekende Week van de Mobiliteit.

FEBIAC, dat kan terugblikken op meer dan honderd jaar ervaring, vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van motorvoertuigen voor de weg in België en Luxemburg, en dat zowel op Europees en internationaal niveau als op federaal en gewestelijk niveau. Hoewel het jaarlijkse Auto- en Motosalon van Brussel ontegensprekelijk de meest gemediatiseerde realisatie van de Federatie blijft, maakt ze zich op om een nieuw initiatief te lanceren: de #WeAreMobility Tour.

Een nieuw concept voor nieuwe producten en diensten

Behalve de traditionele individuele mobiliteitsmiddelen zoals auto’s, moto’s en fietsen, werd er de jongste maanden een heel gamma van producten en services voor stedelijke mobiliteit uitgewerkt. Die originele producten kunnen naadloos samenwerken met de klassieke, individuele vervoermiddelen om de dagelijkse verplaatsingen van stadsbewoners en pendelaars heel wat efficiënter te maken. Eenwielers, hooverboards, elektrische steps, elektrische en/of gedeelde bromfietsen: het zijn maar enkele van de vele mobiliteitselementen die steeds meer gebruikers weten te overtuigen. Ook de diensten die gebruik maken van ‘Mobility as a Service’ hebben de wind in de rug en stellen gebruikers in staat om elektrisch of thermisch aangedreven voertuigen (scooters en auto’s) te huren voor korte en middellange afstanden in de stad.

De #WeAreMobility Tour, die op 16 en 17 september wordt georganiseerd in Brussel, zal tot doel hebben om een zo breed mogelijk publiek gratis en in optimale veiligheidsomstandigheden te laten kennismaken met deze nieuwe stedelijke mobiliteitsoplossingen. Op zaterdag 16 september houdt de #WeAreMobility Tour halt voor de hoofdingang van het station Brussel-Centraal, alvorens op zondag 17 september neer te strijken op het parkeerterrein vlakbij de Louisarotonde voor de autoloze zondag.

Een globaal platform

Als eerste concreet initiatief dat FEBIAC organiseert in het teken van dit nieuwe gamma producten en services voor individuele mobiliteit, zal de #WeAreMobility Tour ongetwijfeld nog worden uitgebreid. Terwijl de Tour zich in dit lanceringsjaar zal beperken tot Brussel, zullen we vanaf 2018 ook andere metropolen in België aandoen. Bovendien vormt de #WeAreMobility Tour de eerste actie van een globaal platform dat FEBIAC uitbouwt met het oog op de mobiliteit van morgen. Dat platform zal uitgebreid aan bod komen tijdens het volgende Autosalon van Brussel.

De #WeAreMobility Tour 2017 wordt georganiseerd met de steun van Europcar, KBC Brussels, Flywheels, Nutcase en Start2Ride.

Toon meer nieuwsjes