Na Michel Van Den Broeck in 2017 en Guido Huenaerts in 2018, ging de ‘Life Time Achievement’ award deze keer naar Philippe Dehennin. Deze categorie wil een personaliteit uit de automobiel- en/of fl eetsector in de bloemetjes zetten die zich gedurende zijn carrière onderscheidde dankzij zijn buitengewone competenties, een natuurlijk charisma, leiderschapskwaliteiten en uiteraard ook een menselijke omgang met iedereen rondom hem. Kort samengevat is de winnaar van deze trofee een persoonlijkheid die er alles aan doet om de belangen van de auto- en fleetwereld te dienen.

Rechtlijnig en internationaal parcours

Het leidt geen enkele twijfel dat Philippe Dehennin alle waarden die in deze trofee vervat zitten in zich draagt. Zijn oprechtheid, zijn beroepsernst en zijn grote overtuigingskracht bij het verdedigen van zijn ideeën worden door iedereen geroemd. Bovendien voegt hij aan de kwaliteiten van zijn twee voorgangers nog een erg duidelijke internationale dimensie toe.

Na een universitaire loopbaan aan de prestigieuze George Washington University in Washington D.C. die vervolledigd werd met een diploma aan de Solvay Business School of Economics & Management was hij helemaal klaar voor het professionele leven. Hij zette in 1979 al zijn eerste stappen in de autowereld toen hij verantwoordelijk werd voor de Inchape PLC groep, de Europese distributeur van de merken Toyota, Daihatsu en Rolls-Royce. Nadat hij binnen deze Engelse groep verschillende functies had doorlopen, sloot hij er in 1987 af als directeur van Toyota Griekenland.

Bijna 30 jaar bij BMW

Toen maakte Philippe de overstap naar BMW. Hij begon er in 1987 als Commercieel Directeur en maakte er snel carrière.

Tussen 2001 en 2008 is hij president & CEO van BMW Group Belux, waarna hij een jaar later de leiding van de Franse vestiging van het merk op zich neemt. Hij beëindigt zijn carrière in dienst van het Beierse merk in 2016 aan het hoofd van het Zwitserse fi liaal. Sinds 2017 is Philippe Dehennin tot algemene voldoening van alle betrokkenen voorzitter van Febiac. Is er daarom een meer symbolische winnaar denkbaar?